Ηλεία Πολιτική

Τακτικό μέλος στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ο Κώστας Τζαβάρας

Ακούστε το άρθρο

Τακτικό μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής ορίστηκε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας με νέα Απόφαση του Προέδρου της Βουλής. Η Επιτροπή είναι αρμόδια σύμφωνα με τον Κανονισμό για την διατύπωση γνώμης σχετικά με την καταλληλότητα των προτεινομένων προς διορισμό, επαναδιορισμό ή ανανέωση θητείας σε θέσεις Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου, Διοικητού ή Διευθύνοντος Συμβούλου των Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. H επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση οποιοδήποτε από τα πρόσωπα αυτά, να διατυπώνει τη γνώμη της για τα παραπάνω πρόσωπα, τη διαχείριση και πορεία των επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών και φορέων κοινωνικής ασφάλισης που προΐστανται, λαμβάνοντας υπόψη τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδιά τους και να υποδεικνύει στους εποπτεύοντες Υπουργούς τα μέτρα, τις πράξεις και την πρακτική, που κρίνει κατάλληλα και επωφελή για το δημόσιο συμφέρον.

Εκτός του Κώστα Τζαβάρα στην Επιτροπή από πλευράς Ν.Δ. συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, οι αντιπρόεδροι Νικήτας Κακλαμάνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Αθανάσιος Μπούρας και οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Μαριέττα Γιαννάκου, Σταύρος Καλαφάτης, Σταύρος Καλογιάννης και Σπήλιος Λιβανός.

Όλη η επικαιρότητα