Ηλεία Οικονομία

Ταμείο ανάκαμψης, κόστος ενέργειας και χρέη επιχειρήσεων στην «ατζέντα»

Συνάντηση Λ. Βαρουξή με τον αν. Υπουργό Οικονομικών
Ακούστε το άρθρο

Σειρά επαφών με υπουργούς και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης πραγματοποιεί ο Υπεύθυνος Τύπου Τομέα Αυτοδιοίκησης Ν.Δ και μέλος της Διοίκησης του ΕΒΕ Ηλείας Λευτέρης Βαρουξής.

Ήδη συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στην αποτελεσματική διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας, που θα συμβάλει, καθοριστικά, στην υλοποίηση του παραπάνω στόχου.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες που μπορούν να υπάρξουν για την Ηλεία και συμφωνήθηκε τους προσεχείς μήνες να πραγματοποιηθούν στην περιοχή μας δράσεις/παρουσιάσεις για το πως μπορούν να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του Ταμείου και το πώς  νομός μας μπορεί να γίνει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βαρουξής τόνισε: «με τον υπουργό είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά θέματα που απασχολούν την τρέχουσα επικαιρότητα και άπτονται της αρμοδιότητάς του,  θέματα που αφορούν σε χρέη των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο τα οποία δημιουργήθηκαν στην προ πανδημίας εποχή, στην αύξηση του κόστους στην ενέργεια για τους επαγγελματίες, τα χρέη προς τις τράπεζες κ.ά..

Ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς οι προοπτικές που δημιουργεί για χρηματοδότηση σημαντικών έργων  μπορούν να αναβαθμίσουν την εικόνα και να ενισχύσουν τη δυναμική της περιοχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό, Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη στενή συνεργασία που έχουμε και το ενδιαφέρον που επέδειξε στην συνάντησή μας και στις προτάσεις που συζητήσαμε.»

Όλη η επικαιρότητα