Ηλεία Μουσική Συνεντεύξεις

Tasos P.: «Όλοι οι άνθρωποι έχουμε γεννηθεί ίσοι χωρίς καμία απολύτως διάκριση»

Ακούστε το άρθρο

Ο Τάσος Πέτσας (ευρύτερα γνωστός σαν Tasos P.) είναι δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής και φέτος το καλοκαίρι κλείνει πέντε χρόνια στη δισκογραφία.

Τον είχαμε φιλοξενήσει για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 και από τότε έχει διαγράψει σημαντική πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα αφού ήδη έχει κερδίσει 5 Global Music Awards στην Αμερική (τέσσερα χάλκινα και ένα ασημένιο) και παράλληλα  τα τραγούδια του φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών charts και παίζονται στο ραδιόφωνο αλλά και στην τηλεόραση…

Μίλησε μας λίγο για την πρόσφατη βράβευσή σου στην Αμερική με το Ασημένιο Global Music Award-Outstanding Achievement…

Είμαι ευγνώμων που η κριτική επιτροπή των Global Music Awards στην Καλιφόρνια με τίμησε με το Ασημένιο Μετάλλιο γιατί είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση και από το βάθρο των νικητών έχουν περάσει σημαντικότατες προσωπικότητες της μουσικής και κάτοχοι των βραβείων Grammy. Και πέρυσι με είχαν τιμήσει με  τέσσερα Χάλκινα Μετάλλια, δύο για το «Mother Of Mine (Anna)» και δύο για το «Bliss». Ωστόσο η φετινή βράβευση αποκτά ιδιαίτερη αξία γιατί αφορά στο άλμπουμ μου «The Libra Sessions» που κυκλοφόρησε τόσο ψηφιακά όσο και σε CD από τη δισκογραφική εταιρεία FM Records τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η βράβευση ήρθε σε μια δύσκολη για όλους μας περίοδο που βρισκόμασταν σε καραντίνα λόγω της πανδημίας. Εσένα πώς σε επηρέασε αυτή η κατάσταση;

Πραγματικά έτσι έγινε! Η προθεσμία για την υποβολή των συμμετοχών είχε λήξει από τα μέσα Μαρτίου – πριν δηλαδή γίνει το γενικό lockdown – ενώ ένα μήνα αργότερα ανακοινώθηκαν και οι νικητές.  Αυτό που βιώσαμε παγκοσμίως ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτοπεριορισμού που επηρέασε όλους τους ανθρώπους ψυχικά, διαπροσωπικά αλλά και επαγγελματικά.  Προσωπικά και ο ίδιος δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα και προσπάθησα να εξωτερικεύσω αυτό που βίωνα μέσα από το ηλεκτρονικό τραγούδι που ηχογράφησα με τίτλο «Isolated» (Απομονωμένος/η). Το τραγούδι  αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο και τον ευχαριστώ γι’ αυτό, αφού τέλη Απριλίου κατάφερε να μπει στα τριάντα καλύτερα τραγούδια της Ελλάδας σε πωλήσεις και σ’ όλες τις streaming υπηρεσίες σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι με τίτλο «Humane (Peace & Love)».  Έχει ένα εντελώς διαφορετικό ύφος σε σχέση με τα υπόλοιπα τραγούδια σου…

Το τραγούδι όντως είναι σε εντελώς διαφορετικό ύφος από αυτό που με έχει συνηθίσει ο κόσμος. Είναι ένα  neo  r’n’b soul τραγούδι σε αγγλογαλλικούς στίχους όπου στα φωνητικά συνεργάστηκα με την Γαλλίδα τραγουδίστρια Ny Aina.  Οι στίχοι αναφέρονται στις διαχρονικές αξίες της ειρήνης και της αγάπης και περνάνε το μήνυμα πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε γεννηθεί ίσοι (και «ανθρώπινοι») χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Για να γράψω τόσο τη μουσική όσο και το στίχο εμπνεύστηκα από την πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd στη Μινεάπολη πριν από ένα μήνα, γεγονός που με σόκαρε.

Τα τελευταία δύο χρόνια τα τραγούδια σου ακούγονται στα ραδιόφωνα αλλά και στην τηλεόραση σε πρωινές εκπομπές. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

Πολύ χαρούμενος αφού κάποιοι άνθρωποι στον Best 92.6 FM αλλά και στο τηλεοπτικό κανάλι του STAR αγάπησαν τη μουσική μου και με βοήθησαν να προβληθώ. Τα «BabyLove», «Give High Love» και πρόσφατα το «Isolated» ήταν και τα τραγούδια που αγαπήθηκαν περισσότερο,  ίσως επειδή τα δύο πρώτα είναι χαρούμενα και αναφέρονται στην αγάπη, ενώ το τρίτο είναι μελαγχολικό και επίκαιρο μιας και αναφέρεται σ’ ένα γεγονός που βιώσαμε όλοι μας.

Πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου μελλοντικά;

Στα προσωπικά μου είμαι σε μια σταθερή σχέση που με ευχαριστεί όπως και στη δικηγορία εξακολουθώ να βοηθάω αρκετούς ανθρώπους να ρυθμίσουν τα χρέη τους που επίσης είναι κάτι που με ευχαριστεί.  Σε ό, τι αφορά στη μουσική μου αρέσει συνεχώς να πειραματίζομαι και να μαθαίνω νέα πράγματα, για να μπορώ κι εγώ ο ίδιος να εξελίσσομαι μουσικά. Για αυτό και θα ήθελα να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία μου, την FM Records που συνέχεια με στηρίζει σε ό, τι κάνω τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ποια είναι η σχέση σου με τον τόπο καταγωγής του πατέρα σου που είναι ο Πύργος Ηλείας;

Ακόμα θυμάμαι με νοσταλγία τα τόσα όμορφα πράγματα που μού είχε διηγηθεί ο πατέρας μου και νιώθω πολύ περήφανος τόσο για την ιστορία του Νομού όσο και για τις φυσικές του ομορφιές.  Εκτός όμως από τον πατέρα μου κατάγεται και η νύφη μου από την Ηλεία και φυσικό είναι να εξακολουθώ να αγαπώ αυτό τον τόπο. Μακάρι να μού δινόταν στο μέλλον η ευκαιρία να τον επισκέπτομαι συχνότερα.

Όλη η επικαιρότητα