Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τατούλης: «Εκτός ΕΣΠΑ Πάτρα – Πύργος και Καλό Νερό – Τσακώνα»

Ακούστε το άρθρο

Εκτός ΕΣΠΑ θα μείνουν το Πάτρα – Πύργος και το Καλό Νερό – Τσακώνα επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εγκρίνει φακέλους με τμηματικές εργολαβίες.

Αυτό υποστήριξε προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ολέθριο πολιτικό σφάλμα την απένταξη του έργου από το υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Τατούλης προανήγγειλε “εκπτώσεις” στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητόδρομου, λέγοντας ότι «οι προτάσεις που θα γίνουν για τον οδικό αυτό άξονα θα είναι σε τελείως διαφορετικό επίπεδο, καθώς οι μεγάλοι σχεδιασμοί του παρελθόντος δεν υφίστανται πλέον».

Για τη μη ένταξη στο ΕΣΠΑ ο κ. Τατούλης δήλωσε επί λέξει: «Οι φάκελοι των τμηματικών εργολαβιών στο Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα δεν είναι συμβατοί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεπώς δεν πρόκειται να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ».

Σύμφωνα επίσης με την ιστοσελίδα ypodomes.com: «Μέχρι το τέλος Ιουλίου παρέτεινε το υπουργείο Υποδομών τη σύμβαση του Τεχνικού Συμβούλου που έχει αναλάβει τη μελέτη της ανάλυσης κόστους-οφέλους (ΑΚΟ) και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στην προετοιμασία και την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο λόγος είναι τα επιπρόσθετα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την ομάδα Jaspers για την ΑΚΟ. Η νέα παράταση ορίζει ως χρόνο περαίωσης της ΑΚΟ την 31η Ιουλίου 2017. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο της απόφασης και που διαθέτει το ypodomes.com “υπάρχει ανάγκη προσαρμογής με όσα έχει ζητήσει η ομάδα Jaspers κατά τον έλεγχο της ΑΚΟ και της συμπληρωμένης αίτησης χρηματοδότησης, συνεπώς πρέπει να υπάρξει παράταση της διάρκειας της εν λόγω σύμβασης για να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά”.

Συνολικά το υπουργείο ΥΠΟΜΕ αποφάσισε παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 για το σύνολο των ενεργειών που θα συμμετάσχει η “Δρόμος Μελετητές ΕΠΕ” που είναι οι ανάδοχοι, ενώ παράταση μέχρι τις 30 Ιουλίου δόθηκε για την ανασύνταξη της ΑΚΟ και της αίτησης χρηματοδότησης. Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 6 από τους 8 διαγωνισμούς, ενώ ο 7ος θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου και ο 8ος αναμένεται μέχρι το τέλος καλοκαιριού».

Πηγή:

Όλη η επικαιρότητα