Αποδράσεις

Ταξίδι: 6 ανοιξιάτικοι προορισμοί με οικονομικά καταλύματα

Ακούστε το άρθρο

Ένα ταξιδάκι βρε παιδιά, τι ζητήσαμε; ξέρω, ξέρω. Οι μισοί αυτή την εποχή μαζεύουν λεφτά για τις διακοπές του καλοκαιριού, οι άλλοι μισοί τα κάνουν μασούρι για γάμους, βαφτίσια και μετακομίσεις κι όλοι μας ονειρευόμαστε μια απόδραση, έστω για λίγες μέρες κάπου «εκτός». Ν’ αλλάξουμε παραστάσεις, να πάρουμε λίγο αέρα, να βγάλουμε τις φωτογραφίες και τα stories μας, να σκάσουν οι οχτροί μας. Η ιστοσελίδα elitedaily.com, αφού έκανε την έρευνά της, συγκέντρωσε προορισμούς ήδη ελκυστικούς για ταξιδάκι, αλλά με κριτήριο τα πιο low budget καταλύματα του Airbnb. Γιατί ως γνωστόν η διαμονή είναι το 50% ενός ταξιδιού.

Μπαλί, Ινδονησία

Μερικά από τα πιο βολικά δωμάτια στο Airbnb ξεκινούν από 8 ευρώ τη βραδιά. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στο εξωτικό Μπαλί είναι τα 87 ευρώ.

Αυστρία, Βιέννη

Η αριστοκρατική πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι γνωστή για τις λογικές της τιμές σε όλα τα επίπεδα. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι 55 ευρώ και στο Airbnb αν έχεις υπομονή και ψάξεις καλά, μπορείς να βρεις κατάλυμα με 9 ευρώ την ημέρα.

Μιλάνο, Ιταλία

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Μιλάνο θα βρεις και το ξέρεις. Ψάξε έξυπνα και θα βρεις να μείνεις σε δωμάτιο από 10 ευρώ.

Μαδρίτη, Ισπανία

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας είναι ελκυστική 24 μήνες τον χρόνο, αλλά ειδικά την άνοιξη που ανθίζει μετατρέπεται σ’ ένα ακαταμάχητο τοπίο. Στο Airbnb βρίσκεις δωμάτια σε σπίτια που ξεκινούν από 12 ευρώ.

Μόντρεαλ, Καναδάς

Ο Καναδάς είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Το κοσμοπολίτικο Μόντρεαλ, στην ανατολική πλευρά της χώρας βρέχεται από το ποτάμι Saint Lawrence και είναι πλημμυρισμένη από θέατρα, γκαλερί, μουσεία, εστιατόρια και πράσινο. Δεν είναι απλησίαστη, η μέση διαμονή ανέρχεται στα 48 ευρώ και ένα δωμάτιο σε σπίτι είναι διαθέσιμο από 12 ευρώ.

Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

Το μέσο κόστος διαμονής στη φημισμένη γειτονιά της τζαζ, του αλκοόλ και των βουντού που βρέχεται από τον Μισισιπή είναι 136 δολάρια, αλλά στην πλατφόρμα του Airbnb υπάρχουν επιλογές που ξεκινούν από 10 δολάρια- δηλαδή από 8 ευρώ τη βραδιά-, για ολόκληρο σπίτι, ακόμα και κοντά στη θρυλική Bourbon Street. Εντάξει, παλατάκια δεν θα ‘ναι αλλά όλη τη μέρα έξω θα ‘σαι και θα βολτάρεις έτσι κι αλλιώς.  Ναι, είναι μακριά, αλλά αν η διαμονή δεν σου κοστίζει πολύ, γίνεται ακόμα πιο ρεαλιστικό το σενάριο.

Πηγή: LADYLIKE 

Όλη η επικαιρότητα