Ταξίδι στην Ισπανία! Ποια μέρη να επισκεφθείτε!

Share

Ισπανία! Η πολύχρωμη χώρα με τα μαγευτικά τοπία, την εκλεπτυσμένη τέχνη, τα καταπράσινα τοπία, και την παραδοσιακή κουζίνα! Η χώρα της Ευρώπης με τις αμέτρητες επιλογές που ικανοποιούν κάθε γούστο και κατακτά την καρδιά και το μυαλό.

Αν δεν είχατε  την ευκαιρία να δείτε από κοντά την αγαπημένη αυτή χώρα, τότε ήρθε επιτέλους η ώρα! Κι ενώ η Ισπανία είναι μια μεσογειακή χώρα απίστευτης ομορφιάς, εμείς θα σας πούμε ποια μέρη πρέπει να επισκεφθείτε για να ζήσετε και εσείς την μαγική εμπειρία της χώρας με το φλογερό ταμπεραμέντο! Είτε ψάχνετε ταξίδι με γκρουπ στην Ισπανία, είτε θέλετε να το οργανώσετε μόνοι σας, πάμε να δούμε τέσσερα από τα μέρη που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσετε!

Μαδρίτη

Το πρώτο μέρος που πρέπει να δείτε, δεν είναι άλλο από την πρωτεύουσα της Ισπανίας, η αγαπημένη Μαδρίτη! Αν είστε λάτρεις της τέχνης, της ιστορίας, και του καλού φαγητού, τότε η Μαδρίτη αποτελεί ιδανικό προορισμό για εσάς. Ξεκινήστε με τον αιγυπτιακό ναό Denob στο κέντρο της πόλης, δώρο προς τους Ισπανούς τον 2ο αιώνα π.Χ. Επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο Reina Sofia όπου μπορείτε να θαυμάσετε την διάσημη Guernica του Pablo Picaso αλλά και έργα του Salvador Dali, αλλά και το Εθνικό Μουσείο Del Prado με ελαιογραφίες του περίφημου Francisco Goya. Δείτε το μεγαλόπρεπο Παλάτι της Μαδρίτης ενώ θα εκπλαγείτε από τους καταπράσινους κήπους Sabatini. Περπατήστε στην πανέμορφη σύγχρονη πόλη αλλά και την απίστευτη υπαίθρια αγορά του El Rastro όπου μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακό street food και δροσιστικά κοκτέιλ. Και φυσικά, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια στάση σε ένα από τα άπλετα μαγαζιά στις όμορφες γειτονιές της Μαδρίτης και να απολαύσετε τα γνωστά Tapas παρέα με ισπανικό κρασί! Μια εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

Βαρκελώνη

Δεύτερη στην λίστα, η πολύχρωμη Βαρκελώνη, πρωτεύουσα της αυτοδιοικούμενης Καταλονίας και πατρίδα του αγαπημένου Γκαουντί. Φυσικά η πόλη είναι διάσημη για τα εκπληκτικά έργα του Σαγράδα Φαμίλια, Κάζα Μπατλό, και Πάρκο Γκουέλ τα οποία δεν πρέπει να χάσετε. Συγκεκριμένα, νοικιάστε ένα ποδήλατο για να ευχαριστηθείτε όλες τις ομορφιές και τα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η πόλη! Παρόλα αυτά φροντίστε να την απολαύσετε όπως της αξίζει, καθώς δεν είναι άδικα συνυφασμένη με το φλογερό ταμπεραμέντο, την διασκέδαση, αλλά και την καλοκαιρινή χαλάρωση. Περπατήστε στον πεζόδρομο της γραφικής και ζωντανής La Rambla, δοκιμάστε την παραδοσιακή και διάσημη σε όλο τον κόσμο Paella και κλείστε με την γλυκιά γεύση της Κρέμα Καταλάνα που θα σας απογειώσει! Τέλος, βεβαιωθείτε να κάνετε βόλτα στην ζωντανή Barceloneta, την παραλία με την χρυσαφένια αμμουδιά που όχι μόνο μπορείς να απολαύσεις για το μπάνιο σου αλλά και για την βραδινή σου διασκέδαση! Γεμάτη με μπαρ δίπλα στην θάλασσα, σε ξεσηκώνει στον καταλανικό ρυθμό της κερδίζοντας άξια τις εντυπώσεις.

Βαλένθια

Βαλένθια, γνωστή για τα πορτοκάλια της που αποτελούν σήμα κατατεθέν αλλά και για την μεσαιωνική αρχιτεκτονική που την κάνει να μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από παραμύθι! Μέσα στην ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της, ο Καθεδρικός Ναός της Βαλένθια. Χτισμένος σε ένα μαυριτανικό τέμενος και έναν αρχαίο ρωμαϊκό ναό, σχηματίζει το πιο περίεργο αλλά και πιο μαγικό αρχιτεκτονικό συνονθύλευμα που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αλλά κοιτάζει με δέος! Επίσης αξιοθαύμαστα αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετα σε ομορφιά, αποτελούν η σύγχρονη Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών αλλά και ο Διάδρομος προς αυτήν, δημιουργήματα του Santiago Calatrava! Κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα σας αποζημιώσει στο έπακρο! Μην ξεχάσετε φυσικά να επισκεφθείτε την διάσημη Κεντρική Αγορά με τα πιο φυσικά  προϊόντα, αλλά και να δοκιμάσετε την αυθεντική Paella, καθώς η Βαλένθια είναι και η γενέτειρά της, αλλά και λεπτά ζυμαρικά με θαλασσινά που λέγονται fideuà ενώ συνοδεύετε με ένα λευκό κρασί της Serrania.

Γρανάδα

Τέταρτη στη λίστα αλλά όχι λιγότερη σημαντική, είναι η Γρανάδα. Το κρυμμένο διαμάντι της  Ισπανίας και η αυθεντική ομορφιά της Ανδαλουσίας! Χτισμένη στους πρόποδες της Sierra Nevada, ανοίγει με το πιο επιβλητικό αλλά και πανέμορφο Μαυριτανικό Κάστρο, την Αλάμπρα. Μαζί με το Παλάτι Generalife, και την Αραβική Συνοικία Albaycín, αποτελούν μνημείο προστατευόμενο από την Unesco που καταφέρνει μέσα από τους αιώνες ακόμα να συγκινεί! Επισκεφθείτε το Μουσείο σπηλαίων Sacromonte και το Jardines de Zoraya όπου μπορείτε να απολαύσετε μια αυθεντική βραδιά παθιασμένου Flamenco, με tapas και μπύρα που  σίγουρα θα χαραχθεί στην μνήμη σας! Η μποέμ αυτή πόλη μπαίνει μέσα στην καρδιά σου με τα καταπράσινα τοπία, και τα πολύχρωμα λουλούδια που την κατακλύζουν. Γενέτειρα του Federico Garcia Lorca, η Γρανάδα σας ταξιδεύει στο χρόνο μέσα από τα πλακόστρωτα σοκάκια και σας παρασύρει να διασκεδάσετε μαζί της!

Αυτές είναι οι τέσσερις πόλεις που αγαπάμε και λατρεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα πείτε και εσείς το ίδιο! Έτοιμοι λοιπόν για Ισπανία;!