Αποδράσεις

Ταξίδι στο χωριό του Άγιου Βασίλη

Ακούστε το άρθρο

Χιονισμένα δάση, παγωμένες λίμνες και καλικάντζαρους υπόσχεται η ιδιαίτερη πατρίδα του Άγιου Βασίλη.

Οκτώ χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Ροβάνιεμι στη Φινλανδία, βρίσκεται ένα χωριό που φιλοξενεί τη μαγεία των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το θρύλο ο Βόρειος Πόλος είναι το επίσημο σπίτι του αγαπημένου Άγιου των παιδιών.

Το χωριό του Άγιου Βασίλη αποτελεί το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στη Φινλανδία και αποτελεί από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τις γιορτές.

Εκεί μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν από κοντά το γραφείο και το ταχυδρομείο του, καθώς και την άσπρη γραμμή που βρίσκεται κατά μήκος όλου του χωριού και αναπαριστά τον αρκτικό κύκλο.

Στο ξύλινο πολύχρωμο πάρκο ο επισκέπτης μπορεί να κάνει βόλτα με έλκηθρα ταράνδων στο χιονισμένο δάσος και να δει από κοντά τα ξωτικά και τους καλικάντζαρους, τους μικρούς βοηθούς του Άγιου Βασίλη.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

rovaniemimapΡοβανιέμι / Φινλανδία

Διαφορά ώρας: –

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 8 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Κοπεγχάγης και Ελσίνκι και 9 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Ελσίνκι.

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΡΟΒΑΝΙΕΜΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΡΟΒΑΝΙΕΜΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΡΟΒΑΝΙΕΜΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΡΟΒΑΝΙΕΜΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΡΟΒΑΝΙΕΜΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΡΟΒΑΝΙΕΜΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα