Ηλεία

Το ταξίδι των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στην Κύπρο

Ακούστε το άρθρο

Εμπειρία ζωής αποτέλεσε για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας το ταξίδι που πραγματοποίησαν στην Κύπρο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS+.

Τα παιδιά επέστρεψαν αν όχι σοφότερα από αυτό το ταξίδι, σίγουρα πιο ώριμα και συνειδητοποιημένα, αφού δοκιμάστηκαν στον επαγγελματικό στίβο μέσα από τις επισκέψεις και την παραμονή τους σε επαγγελματικούς χώρους, παράλληλα όμως γνώρισαν και την Κύπρο και αναβίωσαν μνήμες που δεν θα σβήσουν ποτέ…

Η αποστολή

Στην αποστολή συμμετείχαν 14 μαθητές, του τομέα Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας της Γ’ τάξης του σχολείου, οι οποίοι παρέμειναν στην Λευκωσία για δεκαπέντε ημέρες και εργάστηκαν σε επαγγελματικούς χώρους της ειδικότητάς τους.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν οι: Άντισον Καρίνα, Κοτζάι Κέϊβι, Νικόλας Κανάνης, Ιωάννης Δούκας, Γεώργιος Ζωγόπουλος, Αλέξης Κορκός, Νικόλαος- Χρήστος Μάλλιαρης, Ορέστης Παναγόπουός, Αθανάσιος Τσουραπάς, Ιωάννης Τσίπιρας, Θεοδώρα- Νίκη Διονυσοπούλου, Νικόλαος Ραυτόπουλος, Κωνσταντίνος Σκουρλής και  Παναγιώτης Φωτακόπουλος. Τους μαθητές θα συνοδεύσουν τέσσερις καθηγητές, οι: Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος, Άννα Μαυρουδή, Σταυρούλα Μπάλλα και Κυριακή Ζαχαρία.

Εκπαίδευση και ξεναγήσεις

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης είχε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα παιδιά προσέγγισαν την ‘Μηχανοτρονική’, το διεπιστημονικό πεδίο που συνδυάζει γνώσεις μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικών και ψηφιακού ελέγχου, και έχει ως αντικείμενο το σχεδιασμό και την κατασκευή σύγχρονων βιομηχανικών προϊόντων, οχημάτων και μοτοσικλετών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και βίωσαν τη σύγχρονη πραγματικότητα στην αγορά εργασίας σε μία άλλη ευρωπαϊκή πόλη.

Παράλληλα όμως, γνώρισαν τον πολιτισμό, τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής της Κύπρου, ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία και κατά την παραμονή τους παρακολούθησαν σεμινάριο με θέμα την Κυπριακή διάλεκτο με εισηγητή τον κ. Λάμπρο Καϊκίτη και γνώρισαν τις ιδιαιτερότητές της, αλλά ταυτόχρονα αντιλήφθηκαν και την κοινή γλωσσική παράδοση με την Ελληνική διάλεκτο.

Επίσης, παρακολούθησαν σεμινάριο για την νεανική επιχειρηματικότητα με εισηγητή τον κ. Χρήστο Γιαννούλη, που εστίασε στην δημιουργία μίας υγιούς επιχείρησης.

Πέρα από τα σεμινάρια όμως, είχαν την ευκαιρία και ξεναγήθηκαν στην πόλη της Λεμεσού, επισκέφθηκαν σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Λευκωσίας και της Πάφου και περπάτησαν στην όμορφη παραλία της Λάρνακας.

Όλη η επικαιρότητα