Ηλεία Πολιτισμός

Ταξίδια με την ομάδα «Atlas Stories» – Νεαροί επιστήμενος από την Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Μία ομάδα νεαρών επιστημόνων με καταγωγή στην πλειονότητά τους από τον Ηλειακό Κάμπο, δημιουργήσαν τους Atlas-stories.

Πρόκειται για  μια ομάδα που οργανώνει ή συμμετέχει σε δράσεις οι οποίες σχετίζονται με την φύση, τα ταξίδια και την επιστήμη. Μέλη της είναι κυρίως φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές από διάφορα επιστημονικά πεδία. Στόχος η ανάδειξη περιοχών με φυσικό κάλλος, η παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό, αλλά κυρίως η παρότρυνση για την συμμετοχή του κόσμου σε δράσεις κοντά στην φύση.

Βιωματική εμπειρία

Οι ίδιοι λένε: « Αυτό που επιδιώκουν οι δράσεις μας είναι η βιωματική εμπειρία και όχι απλώς μια “επιφανειακή” παρουσίαση ενός θέματος. Όλα αυτά προβάλλονται από φωτογραφίες και βίντεο που αναρτώνται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είμαστε μια “ανοιχτή ομάδα” και πάντα πρόθυμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε ιδιώτη ή δημόσιο φορέα. Η ομάδα Atlas Stories, αν και δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες, έχει να επιδείξει ήδη σημαντικές συνεργασίες , όπως με το Δήμο Πηνειού, το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών και την Αστρονομική Εταιρία Πάτρας “Ωρίων”.»

Στο δάσος της Φολόης

Προ ημερών η ομάδα Atlas-Stories αναζήτησε  τα χνάρια των Κενταύρων στο δρυόδασος της Φολόης. Τα μέλη της περπάτησαν στα μονοπάτια και απόλαυσαν το μαγευτικό τοπίο. Στόχος η δημιουργία μιας συλλογής από φωτογραφίες και βίντεο που αναδεικνύουν τις ομορφιές της ορεινής Ηλείας, δίνοντας κίνητρο στους λάτρεις της φύσης να την επισκεφθούν συνδυαστικά με την Αρχαία Ολυμπία και άλλα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό.

Τα μέλη

Στην αποστολή για την Φολόη συμμετείχαν οι: Γώτης Γεράσιμος, φοιτητής Τήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πάτρων (  Ανδραβίδα )-Πασπαλιάρης Βαγgέλης, μεταπτυχιακός φοιτητής Αστροφυσικής, πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης -Αστεροσκοπείο Αθηνών ( Σταφιδόκαμπος )-Μουλαγιάννης Παναγιώτης Φοιτητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών ( Λάλας )-Μουλαγιάννη Ασπασία  Φοιτήτρια Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών (Λάλας )-Αργυρόπουλος Δημήτριος φοιτητής τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Α.Τ.Ε.Ι Πάτρας  ( Στρούσι )

Όλη η επικαιρότητα