Ηλεία

Taxisnet: Απευθείας πληρωμή φόρων με κάρτα από το Σεπτέμβριο

Ακούστε το άρθρο

Με καθυστέρηση τουλάχιστον πέντε ετών από την πρώτη πολιτική εξαγγελία το Taxisnet είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί την απευθείας πληρωμή φόρων με πιστωτική και χρεωστική κάρτα, χωρίς τη τραπεζική «μεσολάβηση».

Η σχετική εφαρμογή θα δοθεί σε παραγωγική λειτουργία το Σεπτέμβριο, όταν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Αν και το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έθετε την 31η Ιουλίου 2017 ως καταληκτική προθεσμία για την υλοποίηση του έργου των απευθείας πληρωμών φόρων μέσω Taxisnet, τεχνικής φύσης ζητήματα παρέτειναν για λίγες εβδομάδες την ενεργοποίηση της σχετικής ερφαμογής.

Μέσω της εφαρμογής, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν απευθείας την κάρτα τους για την πληρωμή των φόρων, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Με τον τρόπο αυτόν αναμένεται να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των υπερεισπράξεωνπου οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής κατά την εξόφληση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία.

Με το νέο τρόπο πληρωμής οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να αναπαράγουν την ταυτότητα οφειλής και έτσι εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν τα λάθη.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα