Ηλεία

Τέχνη και Άνοιξη…στην Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

   «Τέχνη και Άνοιξη» είναι το θέμα της έκθεσης ζωγραφικής που άνοιξε τις πύλες του το απόγευμα της Πέμπτης στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, με έργα των ομάδων ζωγραφικής των Δήμων Ήλιδας και Πηνειου, που δημιούργησαν με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, Κρίστο Ντεφριμ Χάσα.

   Η Έκθεση Ζωγραφικής, που θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Κυριακή 26  Μαρτίου, περιλαμβάνει 70 έργα των μαθητών του κ.Χάσα, που δημιούργησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και «πλημμυρίζουν» από συναισθήματα και από εικόνες της Άνοιξης και όχι μόνο. Έργα που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες της έκθεσης, η οποία κατάφερε να ενώσει τους τρείς Δήμους, με τους εκπροσώπους τους, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών, να εκφράζουν την ευχή, αυτή η έκθεση να γίνει η απαρχή και για άλλες εκδηλώσεις από κοινού.

Ένα μεγάλο μπράβο

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς και Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πηνείου Δημήτρης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης. Όλοι, αναφέρθηκαν στην εξαιρετική πρωτοβουλία για την διοργάνωση της κοινής έκθεσης, εκθείασαν το ταλέντο των δημιουργών των έργων και δεν παρέλειψαν να συγχαρούν τον κ.Χάσα για το αποτέλεσμα της δουλειάς αλλά κυρίως για την ενεργοποίηση των πολιτών που μέσα από τα μαθήματά κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια το ταλέντο τους.

Συγκινημένος, ο καθηγητής ζωγραφικής Κρίστο Ντεφριμ Χάσα, δήλωσε ευτυχισμένος που κατάφερε μέσα από την τέχνη να ενώσει τους τρεις δήμους και τους ανθρώπους τους, με τους μαθητές του να στέλνουν μηνύματα αγάπης, φιλίας και ζωής μέσα από τα έργα τους. Ευχαρίστησε τον κ.Χριστοδουλόπουλο και τον κ.Βασιλόπουλο για την συνεργασία που έχει αναπτύξει με τους Δήμους Ήλιδας και Πηνείας και τον κ.Κοτζιά για την φιλοξενία, θυμίζοντας σε όλους ότι ο πολιτισμός είναι η ταυτότητα κάθε τόπου.

Με προσφορά δώρων και αναμνηστικών

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ.Χριστοδουλόπουλος προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο στον Δήμαρχο κ.Κοτζιά, ο οποίος παρέλαβε από τα έργα του κ.Χάσα και ένα έργο ζωγραφικής. Τέλος, ο κ.Κοτζιάς παρέδωσε σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα από την συμμετοχή τους στην Έκθεση Ζωγραφικής στην Ολυμπία.

Όλη η επικαιρότητα