Χωρίς κατηγορία

Τεχνοκράτης ή πολιτικός

mallios.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είναι λένε καλός επιστήμονας ,οικονομολόγος και καθηγητής  σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ψηφίστηκε από πολλούς ψηφοφόρους, εκλέχτηκε βουλευτής και διορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό Υπουργός Οικονομικών, για ένα διάστημα πέντε περίπου μηνών, οπότε αντικαταστάθηκε, χωρίς να ανακοινωθούν πειστικοί και σοβαροί λόγοι.

Όταν αντικαθίσταται ο Υπουργός Οικονομικών μίας Κυβέρνησης, δημιουργούνται σοβαρές αναταράξεις, ανακατατάξεις, περισσότερο μάλιστα , όταν η κυβέρνηση αυτή έχει μόλις έξι μήνες βίο και βρίσκεται σε μόνιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, την τρόϊκα και  τους εταίρους μας και συμμάχους στην ΕΕ.

Προφανώς αυτά γίνονται σε άλλες χώρες, πιθανόν πιο σοβαρές, γιατί όχι όμως και σε χώρες, όπερ μας βολεύει κιόλας, υπανάπτυκτες και τριτοκοσμικές, ή ακόμη και τεταρτοκοσμικές , εδώ όμως στην νοτιότερη χώρα των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης εν προκειμένω, αντικαταστάθηκε , ως να επρόκειτο για πανηγυρική αλλαγή φρουράς, με πανηγυρισμούς ακόμη και από τον ίδιο, τον Πρωθυπουργό και όλους τους μυημένους στην συγκυβέρνηση.

Όσα επακολούθησαν βέβαια και συνεχίζουν να κρατούν δέσμια και αιχμάλωτη την τρέχουσα επικαιρότητα, δεν μπορούν να σχολιαστούν σε αυτή την σελίδα, γιατί είναι πολύπλοκα και επικίνδυνα ίσως, σίγουρα όμως υπάρχουν πλέον κατάλληλοι σχολιαστές, ώστε να ασχοληθούν με τα πρωτόγνωρα αυτά φαινόμενα.

Αν όμως αληθεύουν όσα περιρρέουν και αποτελούν αποκλειστικότητα των ειδησεογραφικών  καθημερινάδικων των ΜΜΕ, φαίνεται πως μάλλον πολύ σύντομα θα παρέμβει η δικαιοσύνη και θα μπει ο καθένας στην θέση του, όπου ακριβώς του ανήκει, στην αρένα ή στην κερκίδα, κατά τον νου και τις πράξεις του.

Για τις ζημιές βέβαια που πιθανόν σημειώθηκαν με παραλείψεις και κυρίως πράξεις, ακόμη και για την ξεφτίλα της χώρας στον διεθνή περίγυρο, πάλι θεωρείται σίγουρο ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και επί τέλους, πέρα από το τι θα πράξει η Βουλή και ειδικά η κυβερνητική πλειοψηφία, η δικαιοσύνη δικαιούται και ίσως υποχρεούται κατά την κρίση της ,να διατάξει  έρευνες και ανακρίσεις.

Δεν φτάνει κύριε, για να γίνεις βουλευτής και υπουργός να είσαι ή να μην είσαι καλός καθηγητής Σχολείου ή Πανεπιστημίου, οικονομολόγος, γιατρός, δικηγόρος και οτιδήποτε φρόντισαν οι γονείς σου και σε έκαναν, θέλει ακόμη περισσότερα, θέλει άλλα προσόντα ,διαφορετικά και πολύ απλά, θέλει να είσαι μέλος της κοινωνίας και ζυμωμένος μέσα σε αυτήν.

Φτάνουν πια οι τεχνοκράτες , δεν είναι ικανοί να παίρνουν αποφάσεις, για τις αποφάσεις είναι οι πολιτικοί και ειδικά αυτοί που προέρχονται από τα σπλάχνα και από την σάρκα της ίδιας της κοινωνίας μας, οι τεχνοκράτες είναι ίσως κατάλληλοι για να λένε την γνώμη τους όταν τους ζητείται και μόνο και τούτο με προσοχή και ευλάβεια, όπως δεν φάνηκε να υπήρχε με τον τελευταίο Υπουργό Οικονομικών.

Όλη η επικαιρότητα