Ελλάδα

Το ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας στηρίζει την πρωτοβουλία για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ακούστε το άρθρο

Δυναμώνει καθημερινά η κινηματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Από χθες και το Τεχνικό Επιμελητήριο τμήμα Δυτικής Ελλάδας στέκεται αρωγός της προσπάθειας, καθώς τα μέλη της διοικούσας επιτροπής με πρώτο τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Βασίλη Αϊβαλή υπέγραψαν για την αλλαγή του νόμου και την τροποποίηση σχετικού άρθρου του Συντάγματος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο και την βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότητας φύλων Αναστασία Τογιοπούλου επισκέφθηκαν τα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου και είχαν συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή για να ενημερώσουν για τους στόχους της πρωτοβουλίας που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο πρόσφατα.

«Η οικογενειακή στέγη είναι ιερή και αποτελεί κύριο συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Αποτελεί δε μείζον κοινωνικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα. Η στιγμή είναι καθοριστική για την συνένωση όλων των δυνάμεων, καθώς οι ηλεκτρικοί πλειστηριασμοί και η συνταγματική αναθεώρηση προχωρούν και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο το θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Βασίλης Αϊβαλής υπογράμμισε πως ο τεχνικός κόσμος θα συστρατευθεί στην προσπάθεια να διασωθεί η οικογενειακή στέγη.

Να σημειωθεί πως την κινηματική πρωτοβουλία έχουν στηρίξει μέχρι τώρα η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, η Μητρόπολη Πατρών, η Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο Δήμος Αιγιαλείας, προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, όπως ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σύλλογοι, οργανώσεις και σωματεία κ.α.

Όλη η επικαιρότητα