Ηλεία

ΤΕΙ Πύργου: Αβεβαιότητα για το αν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο

tei_1.jpg

Αβεβαιότητα για το εάν χάνουν τελικά οι φοιτητές το εαρινό εξάμηνο και για το εάν θα καταφέρουν να αποφοιτήσουν έως το 2018 όπως προβλέπει η λεγόμενη μεταβατικότητα, κατά την οποία όλοι οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να πάρουν πτυχίο υποχρεωτικά, καθώς το συγκεκριμένο αντικείμενο θα πάψει να υφίσταται.

Δύο εβδομάδες πριν, εστάλη σχετική ανεπίσημη ανακοίνωση, η οποία είχε μόνο την υπογραφή του προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη, ο οποίος ενημέρωνε σπουδαστές και καθηγητές για την εξεταστική και τα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να μη χαθεί το εξάμηνο. Η ανακοίνωση αυτή δεν έφερε επίσημη σφραγίδα του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πάτρας, ούτε αριθμό πρωτοκόλλου, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η γνησιότητά της. Την περασμένη εβδομάδα, το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ, περίμενε και δεύτερη ανακοίνωση που θα διευκρίνιζε ορισμένες λεπτομέρειες, η οποία όμως δεν έφτασε ποτέ στο ΤΕΙ του Πύργου.

Σύμφωνα με τους φοιτητές του τμήματος, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή και ασαφής, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι σπουδαστές τι πρόκειται να συμβεί. Παρακολουθούν εναγωνίως τα μαθήματά τους, ευελπιστώντας ότι δεν θα χάσουν το εξάμηνό τους εξαιτίας των κινητοποιήσεων που ακολούθησαν μετά την εμφάνιση του σχεδίου «Αθηνά». Δεν γνωρίζουν εάν όντως θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως ακούγεται ή αν το «παιχνίδι» έχει ήδη χαθεί, καθώς οι νύξεις ορισμένων καθηγητών συμβάλλουν στην ήδη αρνητική περιρρέουσα κατάσταση.

Όπως τόνισε στο patrisnews η Άννα Νούλα, φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, «καθηγητής του τμήματός μας, απευθυνόμενος σε φοιτητές, είπε: παιδιά το εξάμηνο έχει χαθεί, εμείς είμαστε εδώ γιατί πρέπει να βρισκόμαστε στις θέσεις μας αλλιώς δεν θα πληρωθούμε. Ένας δεύτερος καθηγητής μάς είπε: τι κάθεστε; πηγαίνετε διακοπές! Εγώ θα έρχομαι, θα υπογράφω και θα φεύγω για να πληρωθώ». Η Άννα συνέχισε, τονίζοντας ότι «στην ουσία το εξάμηνο έχει χαθεί. Με την πραγματοποίηση των μαθημάτων έως τις 5 Ιουλίου και την συνέχειά τους από τις 26 Αυγούστου έως ότου συμπληρωθούν οι υποχρεωτικές εβδομάδες, ακυρώνονται οι δύο εξεταστικές, του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου. Φοβάμαι πως θα ακολουθήσει ένα ακαδημαϊκό ημερολογιακό ντόμινο».

Αρκετοί είναι οι φοιτητές, κυρίως πρωτοετείς, που εγκαταλείπουν το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ αναζητώντας άλλες κατευθύνσεις. Για την πλειονότητα των σπουδαστών που φοιτούν στο 2ο και 3ο έτος δεν υπάρχουν εναλλακτικές, καθώς οι ίδιοι δεν είναι και τόσο πρόθυμοι να περάσουν για ακόμα μία φορά την εξαντλητική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να φοιτήσουν σε άλλη σχολή. Έτσι, θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο συγκεκριμένο τμήμα και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους έως το 2018. Σύμφωνα με την Άννα, φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής, «μέχρι το 2018 πρέπει να έχουμε πάρει όλοι πτυχίο και εδώ είναι το θέμα! Θα προλάβουν να πάρουν όλοι πτυχίο μέχρι τότε;»

Γαληνή Τσαρουχά

Όλη η επικαιρότητα