Οικονομία

Τελευταία ευκαιρία για 400.000 δανειολήπτες πριν τα fund

Ακούστε το άρθρο

Μια τελευταία ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με τις τράπεζες και τα χρέη τους έχουν πάνω από 400.000 δανειολήπτες, καθώς στη συνέχεια τα δάνεια αυτά θα περάσουν στα funds.

Οι τράπεζες στέλνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, μαζικά, επιστολές σε όσους έχουν κόκκινα δάνεια ενημερώνοντας τους για το κούρεμα που προσφέρουν. Όπως ενημερώνονται οι δανειολήπτες στη συνέχεια τα δάνεια αυτά θα περάσουν στα funds.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κούρεμα που προτείνουν οι τράπεζες ξεκινάει από το 70% του αρχικού κεφαλαίου και φτάνει πάνω από 90%.

Οι επιστολές, σύμφωνα με αρμόδια τραπεζικά στελέχη, αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που ξεπερνούν και τους 400.000 από όλες τις χρονικές περιόδους (από πολύ παλιά δάνεια μέχρι και σχετικά πρόσφατα, πριν την κρίση).

Πρόκειται για δάνεια καταναλωτικής πίστης χωρίς εξασφαλίσεις. Με τις επιστολές καλούνται οι οφειλέτες να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» την οφειλή τους και πριν το δάνειό τους πωληθεί σε fund του εξωτερικού.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε fund.

Η πρόταση των τραπεζών δεν προβλέπει ρύθμιση του δανείου με τη μορφή σταδιακής εξόφλησης, αλλά κούρεμα και εξόφληση εφάπαξ.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα