Ηλεία

Τελευταία συνεδρίαση για τον Καστρινό – Φόβοι ότι θα κλείσουν και άλλες Τράπεζες στο νομό

Ακούστε το άρθρο

Επιτροπή βουλευτών, υπ. Βουλευτών
και μελών του ΔΣ στην διοίκηση της ΕΤΕ

 

Θέμα της τελευταίας συνεδρίασης  του Αλέξη Καστρινού ως δημάρχου Πηνειού  ήταν  η άρση της απόφασης της Εθνικής Τράπεζας Βαρθολομιού για αναστολή λειτουργίας της.

Αν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζουν ότι η ΕΤΕ ως ΑΕ είναι ελεύθερη να διαχειριστεί τα υποκαταστήματά της όπως εκείνη κρίνει, τόνισαν πως η Εθνική πρέπει να παραμείνει καθότι το Βαρθολομιό είναι η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Ηλείας και μια από τις πλέον τουριστικότερες.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άγγελος Μπράτης δήλωσε  ότι η ΕΤΕ πρέπει να λειτουργήσει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο να τεθεί και πάλι το θέμα. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η πρόταση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστου Ντόλα.

Ο δημ. Σύμβουλος  κ. Δημ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η ΕΤΕ πρέπει να παραμείνει και αποκάλυψε ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος είχε επαφές με την διοίκηση της ΕΤΕ στην Αθήνα και αναμένει αποφάσεις τους. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σάκης Γεωργόπουλος επίσης επεσήμανε την ανάγκη παραμονής της ΕΤΕ υπενθυμίζοντας πως ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που μέσω ανακεφαλαιοποίησης  έχει δώσει ζωή στις τράπεζες και πρότεινε να σταλεί επιστολή στο υπουργείο οικονομικών.

Ο δημ. Σύμβουλος κ. Μένιος Πατσός πρότεινε να πιέσει ο δήμος τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να καταθέτουν την μισθοδοσία τους μέσω ΕΤΕ και όχι άλλης τράπεζας που λειτουργεί στην Αμαλιάδα και να γίνονται δεκάλεπτες κινητοποιήσεις από τους κατοίκους κλείνοντας τον δρόμο από και προς τα ξενοδοχεία.

Τελικά αποφασίστηκε να οριστεί Επιτροπή που θα αποτελείται από δημοτικούς συμβούλους, βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές οι οποίοι και θα επισκεφθούν τις επόμενες μέρες την διοίκηση της ΕΤΕ στην Αθήνα.

Πάντως αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εξέφραζαν την ανησυχία τους ότι στο προσεχές μέλλον θα κλείσουν και άλλα τραπεζικά καταστήματα.

Παρούσα στη συνεδρίαση η υπ. Βουλευτής κ. Διονυσία  Αυγερινοπούλου, ενώ ο  κ Γιώργος Κοντογιάννης είχε αποστείλει επιστολή με την οποία ζητά την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΤΕ και την οποία ανέγνωσε η πρόεδρος του σώματος…

Όλη η επικαιρότητα