Εκκλησία Ηλεία

Τέλεση Ιερού Ευχελαίου για το Δωδεκαήμερο στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου

Φθάνοντας στο τέλος του Ιερού Σαρανταημέρου των Χριστουγέννων, το οποίο είναι μία πνευματική πορεία προς το Σπήλαιο της Βηθλεέμ, προκειμένου να προετοιμασθούμε κατάλληλα για να αισθανθούμε την νύκτα των Χριστουγέννων, την χαρά που ένοιωσαν οι Ποιμένες, οι Μάγοι και οι Άγγελοι, όταν προσκύνησαν τον Νεογέννητο Χριστό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας  18 Δεκεμβρίου ε.έ. το Θεοσύστατο και τελευταίο από τα επτά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αυτό του Ιερού Ευχελαίου προς πνευματική ενίσχυση, ίαση και αγιασμό των ευαβών Χριστιανών μας, εν όψει του Αγίου Δωδεκαημέρου, το οποίο  αποτελεί, σημαντικό γεγονός και σταθμό στην λειτουργική ζωή της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
 
Το Ιερό Μυστήριο τελέσθηκε από τους Αιδεσιμοτάτους. π. Βασίλειο Λαγκαδινό, π. Γρηγόριο Πάπαρη, π. Αυγερινό Τσουκαλά και τον οικείο Εφημέριο π. Νικόλαο Κατσηδήμα, ενώ για την ενσάρκωση και ενανθρώπιση του Υιού και Λόγου του Θεού  και πως πρέπει οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να εορτάζουμε τα Χριστούγεννα, ομίλησε  επίκαιρα και εμπνευσμένα ο Αιδεσιμότατος π. Βασίλειος Λαγκαδινός, Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου.
 
Ευάριθμοι Χριστιανοί προσήλθαν κατά την τέλεση του Ιερού Μυστηρίου, για το οποίο υπάρχει στην Αγία Γραφή σαφής παραγγελία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου να τελείται, προκειμένου να  λάβουν την ευλογία του Θεού, χριόμενοι με το Άγιον Έλαιον το οποίο  είναι φορέας  των δωρεών του Αγίου Πνεύματος!
Βέβαια αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι με το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου δεν συγχωρούνται οι αμαρτίες μας, αν δεν εξομολογηθούμε πρώτα στον Πνευματικό μας. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς αυτές τις άγιες ημέρες του Δωδεκαημέρου ή του Πάσχα έχουν την λανθασμένη αντίληψη ότι συμμετέχοντας  στο Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, λαμβάνουν την άφεση των αμαρτιών τους και συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να προβούν στο Μυστήριο της Μετανοίας την Ιερά Εξομολόγηση. Το Μυστήριο του Ευχελαίου δεν αναπληρώνει το Μυστήριο της Μετανοίας  (Ιερά Εξομολόγηση), διότι είναι ξεχωριστά Μυστήρια.
Το προσεχές Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ» ο Ιερός Ναός μας, καλωσορίζει την μεγάλη εορτή των  Χριστουγέννων με  θαυμάσιους ύμνους από επώνυμους και ανώνυμους υμνογράφους οι οποίοι απέδωσαν το μέγιστο γεγονός της Θείας Ενανθρώπησης! Τους ύμνους θα ψάλλει η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ηλείας «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ», υπό την διεύθυνση του Προέδρου του ως άνω Συλλόγου κ. Νικολάου Παπαδημητρίου και θα προλογίζει ο κ. Παναγιώτης Κουής Καθηγητής Θεολόγος. 
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Όλη η επικαιρότητα