Αποδράσεις

Τέλεια μέρη για διακοπές, μακριά από τα πάντα

WiFi και 4G δεν πιάνει εκεί ούτε για πλάκα, καθώς φροντίζουν να κάνουν πραγματικότητα τη δημοφιλή ρήση “μακριά από τους πάντες και τα πάντα”.

Σε οποιοδήποτε από αυτά οι διακοπές έχουν κυριολεκτική σημασία, καθώς η επαφή με την καθημερινότητα είναι κάτι περισσότερο από περιορισμένη.

Αν λοιπόν θέλεις την απόλυτη ηρεμία, δεν έχεις παρά να εμπιστευθείς τα 5 καταλύματα/προορισμούς, όπως τα προτείνει το ίδιο το AirBnb.

Berber Tents – Μερζούγκα, Μαρόκο

Τέλεια μέρη για διακοπές, μακριά από τα πάντα

Αν δεν χρησιμοποιήσεις χάρτες ή κάποιον ντόπιο οδηγό, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις την τοποθεσία του ξενοδοχείου από σκηνές στην έρημο της Μερζούγκα του Μαρόκο (κοντά στην πόλη Φες). Εδώ δεν υπάρχει ούτε WiFi, ούτε τηλέφωνο, ούτε οτιδήποτε άλλο θα σε έφερνε σε επαφή με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Basecamp – Λογκγέαρμπγεν, Νορβηγία

BASECAMP ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Tα νησιά στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ είναι από τα πλησιέστερα σημεία του πλανήτη στον Βόρειο Πόλο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν ξημερώνει σχεδόν ποτέ σε αυτά, ενώ το καλοκαίρι ο ήλιος δεν χάνεται ποτέ από τη γραμμή του ορίζοντα. Στην πρωτεύουσά τους, το Λογκγέαρμπγεν, υπάρχει το Basecamp, ένα χωριό από ξύλινα σπιτάκια, που σε βάζει απευθείας σε πολική ατμόσφαιρα.

Skylodge Adventure Suites – Ουρουμπάμπα, Περού

SKYLODGE ΠΕΡΟΥ

Οι γυάλινες κάψουλες που κοιτούν από ψηλά την ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται το Μάτσου Πίτσου είναι ένα από τα κορυφαία Airbnb του πλανήτη. Καθεμία από τις τρεις συνολικά, δύναται να φιλοξενήσει μέχρι και 12 άτομα ενώ για να φτάσει κάποιος σε αυτές θα πρέπει να δοκιμάσει κατά κάποιο τρόπο και τις ορειβατικές του ικανότητες.

Bamboo Hideaway Resort – Κο Μακ, Μπαλί

BAMBOO HIDEWAY ΜΠΑΛΙ

Εκτός από μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου, το Μπαλί μπορεί να προσφέρει και μερικές από τις πιο απομονωμένες προτάσεις διαμονής που υπάρχουν. Όπως το ρουστίκ κατάλυμα στο Κο Μακ, που βρίσκεται κυριολεκτικά εντός ενός τροπικού δάσους.

Brother Island – Ελ Νίδο, Φιλιππίνες

Στη μέση του αρχιπελάγους του Παλαουάν βρίσκεται ένα ολόκληρο νησάκι προς ενοικίαση, που ασφαλώς διαθέτει και ένα πολυτελές κατάλυμα (μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 16 άτομα). Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα η απομόνωση σε μία χρυσαφένια παραλία που περικυκλώνεται από τιρκουάζ νερά.

via

Όλη η επικαιρότητα