Categories: Βιβλίο

Τέλεια βιβλία για τη βαλίτσα των διακοπών σου

Share

Τι θα διαβάσεις φέτος σε κάποια παραλία; Θέλεις δράση και σασπένς; Θέλεις έρωτες; Θέλεις κατασκοπεία και Β’ Παγκόσμιο; Ό,τι και αν θέλεις, σου το βρήκαμε.

Στην Άλλη Πλευρά του Ονείρου της Ούρσουλα Λε Γκεν
Εκδόσεις Αίολος

Τι θα γινόταν αν τα όνειρά μας μπορούσαν να επηρεάσουν τον κόσμο που ζούμε; Αυτό το ερώτημα θέτει το πολυσυζητημένο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας της Ούρσουλα Λε Γκεν, που μεταφέρθηκε με επιτυχία στην αμερικανική τηλεόραση.

Ο Κόκκινος Κύκλος του Έντγκαρ Γουάλας
Εκδόσεις Αλεξάνδρεια

Σε αυτό το άκρως ενδιαφέρον αστυνομικό, μια ομάδα εργατών στήνει μια γκιλοτίνα. Αφού έχουν πιεί μερικά μπουκάλια κρασί, κάποιος βάζει ένα καρφί σε λάθος σημείο. Τα χαράματα, το καρφί μπλοκάρει τη λάμα κι ένας κατάδικος επιζεί δραπετεύοντας από τη μοίρα του.

Ουμπούντου του Μάνθου Σκαργιώτη
Εκδόσεις Διόπτρα

Μια αντιρατσιστική ιστορία με φόντο τη σύγχρονη Ελλάδα διηγείται στο νέο του μυθιστόρημα ο Μάνθος Σκαργιώτης. Ένα αγρόκτημα, η κατάρα μιας όμορφης γυναίκας, μετανάστες από τη Σομαλία και ένας έρωτας που γεννήθηκε ανάμεσα σε δύο “ξένους” ανθρώπους είναι τα δυνατά χαρτιά της πλοκής του.

Στο τραπέζι του λύκου της Ροζέλα Ποστορίνο
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Γερμανία 1943. Η Ρόζα είναι μια από τις δέκα γυναίκες δοκιμάστριες του Χίτλερ, ο οποίος, βέβαιος πως θα τον δηλητηριάσουν, τις βάζει να τρώνε το φαγητό του και να περιμένουν μια ώρα να δουν αν θα πεθάνουν.

Ο Δεύτερος Θάνατος του Ραμόν Μερκαντέρ του Χόρχε Σεμπρούν
Εκδόσεις Θεμέλιο

Αυτό το συναρπαστικό κατασκοπευτικό μυθιστόρημα ξεκινά με την αυτοκτονία του μυστικού πράκτορα της Σοβιετικής Ένωσης στην Ισπανία, και τις σοβιετικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας να κατασκευάζουν έναν φάκελο με αδιάσειστα στοιχεία πως είναι προδότης. Και εκτυλίσσεται εξίσου συναρπαστικά.

Φοβού τους έρωτας και δώρα φέροντας της Κωνσταντίνας Λιβιεράτου
Εκδόσεις Κέδρος

Μία νουβέλα, έξι διηγήματα και μία επιστολή. Ιστορίες σημερινές, περασμένες, του 1789, του μέλλοντος. Πραγματικές, ονειρικές, σουρεαλιστικές. Στην Αθήνα, στο Παρίσι, στον απόηχο της Νέας Υόρκης. Ιστορίες, πάντα, για τον έρωτα.

Το κορίτσι του Αλεσάντρο της Τίτσας Πιπίνου
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Το 1937, στα Ιταλοκρατούμενα Δωδεκάνησα, η 17χρονη Άννα ερωτεύεται τον Ιταλό μηχανικό Αλεσάντρο Κιοράντο. Μετά τη σύλληψη του, η Άννα βιώνει την ταπείνωση από την τοπική κοινωνία και οδηγείται σε έναν συμβατικό γάμο. Στα χρόνια που περνούν τον θεωρεί νεκρό, όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια.

Ο Μισός Ήλιος του Άρη Φιορέτου
Εκδόσεις Πατάκης

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, ένας 19χρονος εγκαταλείπει τον τόπο του στη νότια Ελλάδα για σπουδές στο εξωτερικό. Στη Βιέννη σπουδάζει ιατρική, στη Σουηδία παντρεύεται µια φοιτήτρια από την Αυστρία και δηµιουργεί τη δική του οικογένεια. Η τύχη και η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα τον κρατούν µακριά της. Καταφέρνει πια να επιστρέψει τη δεκαετία του ’80, για να συµβάλει στην ίδρυση µιας σχολής ιατρικής σε περιφερειακό πανεπιστήµιο και να στήσει ένα ακόµα σπιτικό.

Οι Αλώβητοι του Βασίλη Τσιράκη
Εκδόσεις Τόπος

Ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα που γεννιέται στις συμπληγάδες του εμφύλιου, ταξιδεύει στην πολιτική προσφυγιά της Τασκένδης, περνά μέσα από τα πέτρινα χρόνια του ’50, συνεχίζει στην ελπιδοφόρα δεκαετία του ’60, βρίσκεται στο φλεγόμενο Παρίσι τον Μάη του ’68, για να επιστρέψει στη χούντα των συνταγματαρχών και να ψάξει το τέλος του στη βραδιά της εκκένωσης του Πολυτεχνείου.

Κάπου χωρίς να το ξέρουμε της Μεταξίας Κράλλη
Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Μάχος και η Χρύσα. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Ένας μαθητής και μια μαθήτρια. Που μετά γίνονται ένας φοιτητής και μια φοιτήτρια. Και μετά ένας χημικός μηχανικός και μια δικηγόρος. Μια ιστορία για δυο ανθρώπους στην ίδια πόλη, ένα βιβλίο για τις χαρές και τις λύπες που φέρνουν μαζί τους τα χρόνια καθώς περνούν, αλλά και για τη μαγεία που μας περιμένει στην επόμενη στροφή, όταν πια έχουμε πάψει να πιστεύουμε σε αυτήν.

Για την Ελίζα της Τζένης Μανάκη
Εκδόσεις Ωκεανίδα

Η νεαρή Εβραία Ελίζα επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, µετά τον εγκλεισµό της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, γνωρίζει στο τρένο τον Άγγλο Τζέραρντ Μπέντον, που ταξιδεύει προκειµένου να συναντήσει την αγαπηµένη του Άννα.

via