Life Γεύσεις

Τέλειες ιδέες για σνακ στην παραλία

Ακούστε το άρθρο

Βαρέθηκες το κλασικό τοστάκι; Θέλεις κάτι εύκολο και γρήγορο, που να μεταφέρεται άνετα και ει δυνατόν να είναι και υγιεινό; Όχι, δε ζητάς πολλά. Σε έχουμε καλυμμένο.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την παραλία, αν είσαι από των φρονίμων τα παιδιά, θα έχεις φροντίσει να πάρεις μαζί σου το κλασικό (και λιγάκι βαρετό, η αλήθεια είναι) τοστάκι. Αν πάλι δεν είσαι, θα καταφύγεις στην ίδια ή παρόμοια λύση στο μπητσόμπαρο της παραλίας σου –μόνο που θα την πληρώσεις τρεις φορές πάνω. Και, μεταξύ μας, εξίσου βαρετή θα είναι.

«Αυτά να είναι τα προβλήματά μας» θα πεις, και θα συμφωνήσουμε. Αφού λύσεις υπάρχουν, όμως –και συγκεκριμένα, τις έχουν βρει πριν από εμάς για εμάς οι φίλες μας στο Mama365.gr− γιατί να μην τις τιμήσουμε δεόντως;

Φρουτο…κεμπάπ 

Κόψτε τα φρούτα της επιλογής σας, περάστε τα σε ένα ξύλινο καλαμάκι και αποθηκεύστε τα σε πλαστικές, αεροστεγείς σακούλες τροφίμων –αν έχετε και ένα από αυτά τα τσαντάκια-θερμός που θα τα κρατήσουν δροσερά, ακόμα καλύτερα.

Φράουλες με κουβερτούρα


Με ένα κουτάλι αδειάστε το εσωτερικό από τις φράουλες, γεμίστε τις με κουβερτούρα, τοποθετήστε σε μια αυγοθήκη και αφήστε τις στο ψυγείο να παγώσουν. Τις μεταφέρετε μαζί με την αυγοθήκη, στο ισοθερμικό τσαντάκι που λέγαμε.

Η χωριάτικη… αλλιώς

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε μια χωριάτικη σαλάτα στην παραλία; Απλώς, αντί για την κλασική ντομάτα, θα προτιμήσετε μικρά ντοματίνια για να τα περάσετε εύκολα από το καλαμάκι.

Τορτίγια από μαρούλι

Η πιο δροσιστική τορτίγια που έχετε φάει! Πάρτε δύο φύλλα μαρουλιού για κάθε τορτίγια και γεμίστε τα με τα υλικά της επιλογής σας. Όταν τελειώσετε, «σφραγγίστε» την κάθε τορτίγια με οδοντογλυφίδες για να μην πέσει το περιεχόμενό της.

Γκοφρέτες ρυζιού με αυγό και γαλοπούλα


Την ιδέα αυτή θα την… υλοποιήσετε στην παραλία, κρατώντας σε μια σακούλα τροφίμων τα λαχανικά, το αυγό και το ζαμπόν/ γαλοπούλα και βάζοντάς τα επιτόπου πάνω στις ρυζογκοφρέτες.

Στικ καρότου με τυρί

Αδειάστε τη μισή συσκευασία από κάποιο τυρί κρέμα, και γεμίστε την με στικ καρότου, ή αγγουράκια. Ταιριάζουν και τα δύο τέλεια.

Σαλάτα… να την πιεις στο ποτήρι


Φτιάξτε σαλάτες φρούτων ή λαχανικών, τις οποίες θα βάλετε σε πλαστικά ποτήρια του καφέ με καπάκι, έτοιμες για κατανάλωση.

via

Όλη η επικαιρότητα