Ηλεία

Τελική δικαίωση Μάλιαρη για το Σύνδεσμο «Ηρακλής»

Ακούστε το άρθρο

«Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου έγινε δεκτή η από 23-10-2018  προσφυγή του Διονυσίου Μάλιαρη εναντίον της υπ’αριθμ. 287/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ακυρώθηκε η ανωτέρω απόφαση.

Η ανωτέρω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης δυνάμει της οποίας αντικαταστάθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσιος Μάλλιαρης από τη θέση του ως Πρόεδρος του συνδέσμου αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» κρίθηκε ότι   είναι εσφαλμένη, παράνομη και αντιβαίνει στη διάταξη του άρθρου 66 του Ν. 3852/2010.

Δήλωση Διονύση Μάλιαρη

Ο κ. Μάλιαρης δήλωσε: «Με την ανωτέρω απόφαση μου δίνεται το δικαίωμα να συνεχίσω να έχω την ιδιότητα του Προέδρου και νόμιμου αντιπροσώπου του συνδέσμου «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ». Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με την ιδιότητα του προέδρου του συνδέσμου προς όφελος του ανωτέρω οργάνου.  Η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη ξεκίνησε έναν πόλεμο σε βάρος μου χωρίς λόγο και αιτία. Για το λόγο αυτό για άγνωστους προς εμένα λόγους αρχικά ο Δήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με διάγραψε παράνομα από τη δημοτική παράταξη στην οποία είχα εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος. Ο αποκλειστικός σκοπός της δημοτικής παράταξης ήταν να με αντικαταστήσει από τη θέση του Προέδρου του συνδέσμου «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» στην οποία είχα εκλεγεί. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος έφερε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αντικατάστασής μου. Τελικά όμως δικαιώθηκα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία αποφάσισε να γίνει δεκτή η προσφυγή μου και να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Πολλοί βιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να δημοσιεύσουν σε διάφορες ιστοσελίδες ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε απορρίψει την προσφυγή μου. Τελικά όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με δικαίωσε ερμηνεύοντας ορθώς τη διάταξη του άρθρου 66 του Ν. 3852/2010 και έκρινε ότι η υπ’αριθμ. 287/2018 οριστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ήταν παράνομη και εσφαλμένη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον έγκριτο νομικό μου σύμβουλο ο οποίος με βοήθησε με τις νομικές του γνώσεις να συνταχθεί  και να κατατεθεί η προσφυγή μου εναντίον της ανωτέρω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης η οποία ακυρώθηκε τελικά με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου».

Όλη η επικαιρότητα