Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου: Ποδοσφαιρική γιορτή; Ναι μεν… αλλά

Ακούστε το άρθρο

Απόψε, στο µεγαλοπρεπές Ολυµπιακό Στάδιο της Αθήνας διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου, που παραδοσιακά, σε όλες τις ανεπτυγµένες χώρες, αποτελεί τη γιορτή του ποδοσφαίρου.

∆υστυχώς, στη χώρα µας, αυτοί που διαφεντεύουν και αποφασίζουν για το δηµοφιλέστερο άθληµα απέχουν πολύ από το προσφέρουν αυτό που απολαµβάνουν οι φίλαθλοι της Ευρώπης, παρακολουθώντας τη «στρογγυλή θεά» πάνω στο χορτάρι.

Ομως δεν είναι μόνο το «μπάχαλο» που δημιουργήθηκε πριν από τον τελικό, που απείλησε ακόμη και την αναβολή του αγώνα. Οι… πολεμικές ανακοινώσεις μεταξύ διοίκησης Σταδίου και Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέδειξαν, για πολλοστή φορά, το πόσο δύσκολο είναι για τους υπευθύνους να φερθούν και να αποφασίσουν… υπεύθυνα.

Θα πείτε τώρα, αυτό χρειάστηκε για να δούμε το πού βρισκόμαστε; Οταν σε ένα πρωτάθλημα, που τα παιχνίδια του τελείωσαν, δεν υπάρχει ακόμη σιγουριά το ποιοι βγαίνουν οριστικά στην Ευρώπη και ποιοι δεν θα είναι του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία; Στη δεύτερη περίπτωση εκκρεμεί ακόμα η υπόθεση του Παναιτωλικού, καθώς και η ένσταση του Απόλλωνα κατά του Αστέρα Τρίπολης, για τον Μπαράλες.

Οσο για τη λίστα των Ευρωπαίων, παραμένει άγνωστο αν ο τέταρτος θα είναι ο Αρης ή η ΑΕΚ, έπειτα από το εξώδικο του Βόλου. Κάτι που σήκωσε νέο «τσουνάμι» σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα. Και φυσικά μένει να δούμε, αν τελικά χάσει το εισιτήριο η ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα δεχθεί να συμμετάσχει η ΑΕΚ, η οποία παλαιότερα, το 2008, λόγω της υπόθεσης Βάλνερ, είχε κάνει «λάβαρο» το σύνθημα πως οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο και όχι στις δικαστικές αίθουσες.

πηγή:καθημερινή

Όλη η επικαιρότητα