Τέλος εποχής για Κατσιφάρα στην Περιφέρεια

Share

Τέλος εποχής για τον Απόστολο Κατσιφάρα στην Περιφέρεια, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού ο ίδιος ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στην παράταξή του στη σύσκεψη που έγινε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στην Πάτρα, λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Κατσιφάρας μιλώντας προς τα μέλη της παράταξής του είπε μεταξύ άλλων: «Φίλες και Φίλοι Ένας κύκλος πολύτιμος και δημιουργικός στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση κλείνει για μένα. Εννέα χρόνια ως περιφερειάρχης και τρία χρόνια ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δυτική Ελλάδα.

Κρατώ μέσα στην καρδιά μου, την ΑΓΑΠΗ σας και την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σας. Όσο ζω θα σας τα ανταποδίδω με τον σεβασμό και την εκτίμησή μου. Πίστεψα με πάθος στον θεσμό που υπηρέτησα. Έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για το ανώτερο, το καλύτερο, το αξιοπρεπές, το άδολο. Με πίστη και αγάπη για τον τόπο μας. Εκλεγήκαμε το 2010 ως παράταξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, μέσα στην πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο για την πατρίδα μας. Λειτουργήσαμε τον θεσμό μέσα σε τρία μνημόνια, με περιορισμένα δημοσιονομικά μέσα και πολιτική αστάθεια. Πήραμε χρέη και παραδώσαμε ταμείο, πήραμε βαλτωμένα έργα και παραδώσαμε ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα. Πορευτήκαμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

Στήσαμε έναν θεσμό λαϊκό και ανεξάρτητο, που δεν περίμενε εντολές από την Αθήνα. Εμείς συνεργαζόμασταν με την Αθήνα και διεκδικούσαμε αποτελεσματικά. Εμείς πιστέψαμε και πιστεύουμε, πραγματικά, στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Δουλέψαμε με όραμα, σχέδιο και στρατηγική και διαμορφώσαμε έναν θεσμό που άνοιγε δρόμους παντού. Στην έρευνα, τις υποδομές, το περιβάλλον, την ανάπτυξη και στην κοινωνία. Με μια μόνο αξία και αρχή: Το Δικαίωμα στην Πρόοδο του τόπου μας».

Εμβληματικά έργα

Ο κ. Κατσιφάρας κατά την ομιλία του αναφέρθηκε σε έργα τα οποία χαρακτήρισε εμβληματικά ανάμεσα στα οποία συμπεριέλαβε τις ολοκληρωμένες επενδύσεις (ΟΧΕ) Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολύμπια, το λιμάνι Κατάκολου και το φράγμα Πηνειού στην Ηλεία. «Το 2019 η παράταξή μας δεν έχασε τις εκλογές. Η παράταξή μας υπονομεύτηκε. Πλέον, όλα είναι γνωστά. Όπως είναι γνωστοί και οι πρωταγωνιστές.

Οι ιδιοτελείς πράξεις τους παρέδωσαν ένα δημοκρατικό κάστρο της αυτοδιοίκησης στη συντηρητική παράταξη και αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα. Είναι όμως και ένα ιστορικό και βαθιά πολιτικό μάθημα για τον προοδευτικό κόσμο για να αγωνιστεί, ώστε να ανατρέψει την οπισθοδρόμηση και τον νεποτισμό τις ιδιοτέλειας και του ρουσφετιού. Μέχρι σήμερα επέλεξα να μην κάνω καμία αναφορά για το θέμα, άφησα τον χρόνο να δώσει τις απαντήσεις και σήμερα όλα είναι γνωστά με κυριότερο τη διαπραγμάτευση για τις θέσεις. Βεβαίως, έγιναν λάθη, αστοχίες και παραλήψεις για τις οποίες έχω αναλάβει της ευθύνες μου. Ένα θέλω να γνωρίζετε ότι δεν υπήρξε ποτέ από μένα ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα.

Ευχαριστώ για το ωραίο ταξίδι στην αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά στελέχη και μέλη της παράταξης, τους άμεσους συνεργάτες του ιδιαίτερου γραφείου μου, την οικογένειά μου που με στήριξε πάντα με διακριτικό τρόπο. Επέλεξα συνειδητά, να ανοίξω τον δρόμο τώρα, έναν ακριβώς χρόνο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή για την παράταξή μας, να εκλεγεί ο νέος επικεφαλής της, να αναπτύξει τον πολιτικό σχεδιασμό της, να προετοιμαστεί για τον επόμενο στόχο που είναι η νίκη. Παρέμεινα στη θέση του περιφερειακού συμβούλου, σεβόμενος τη λαϊκή εντολή.

Ο σεβασμός στη λαϊκή εντολή είναι κορωνίδα της δημοκρατίας. Στη ζωή μου έχω βάλει πυξίδα να υπηρετώ τον άνθρωπο, το δίκαιο και τις αξίες της θεσμικής δημοκρατίας και την ακολουθώ στο ακέραιο», τόνισε σε άλλα σημείο της ομιλίας του. Έκανε σαφές ότι παραμένει στην πολιτική ως ενεργός πολίτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Μπροστά μας είναι ο Δρόμος!»

Διαδικασίες για επικεφαλής

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της παράταξης ορίστηκε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Γιάννη Λύτρα, Δημήτρη Δριβίλα και Κώστα Μαρκόπουλο που ανέλαβε να κινήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου επικεφαλής της παράταξης.

Όπως λένε πληροφορίες έχει εκφράσει την επιθυμία για να ηγηθεί της παράταξης ο κ. Κώστας Καρπέτας μέχρι στιγμής. Φυσικά μέσα στις επόμενες δέκα μέρες δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητα και άλλα μέλη της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο».