Ηλεία

Τέλος η αποκομιδή απορριμμάτων στην είσοδο της Σπιάτζας

Συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων παραθαλάσσιων οικιστών πραγματοποίησε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Πύργου Αυγερινός Ζουμπάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αποκομιδή των απορριμμάτων –και κατ` επέκταση η καθαριότητα- στην παραθαλάσσια ζώνη από την παραλία της Γυφτοπάναινας έως το Αντλιοστάσιο Κατακόλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Ζουμπάκη να δηλώνει στην ΠΑΤΡΙΣ πως: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο σημεία όπου γίνεται συγκέντρωση απορριμμάτων στο θαλάσσιο μέτωπο από Γυφτοπάναινα έως Αντλιοστάσιο, ένα στην είσοδο της Σπιάτζας κι ένα ακόμα στο δρόμο που συνδέει το δρόμο της Σπιάτζας με την Κατακόλου. Μετά από γόνιμο διάλογο με τους εκπροσώπους των συλλόγων συμφωνήσαμε ότι αυτά τα σημεία θα καταργηθούν και σε νέα συνάντηση που θα έχουμε την ερχόμενη Πέμπτη θα καθορίσουμε 6-7 σημεία όπου στο καθένα θα τοποθετηθούν 4-5 κάδοι για απορρίμματα και ανακύκλωση. Με το συγκεκριμένο τρόπο θεωρούμε ότι θα διευκολυνθεί η διαδικασία για τους οικιστές αφού θα έχουν σε κοντινότερα σημεία κάδους για να πηγαίνουν τα απορρίμματα τους. Παράλληλα θα ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις δημιουργίας μίνι-χωματερών που αποτελούν και πηγή κινδύνου για πυρκαγιές στην διάρκεια του καλοκαιριού».

Σημειώνεται πως στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραθαλάσσιων Οικιστών ν. Ηλείας Γιώργος Καπελές, οι Λάμπης Κλουκίνας και Γιώργος Μπρής από τον Σύλλογο Οικιστών Σπιάτζας, ο Γιώργος Αντωνόπουλος από τον Σύλλογο Οικιστών Αλκυόνας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας του δήμου Πύργου Θοδωρής Κανελλόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όλη η επικαιρότητα