Ηλεία

Τέλος Ιουνίου ψηφίζουν οι έμποροι της Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, γεγονός που στηλιτεύτηκε και από το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Παρά την μικρή συμμετοχή πάντως, δεν έλειψαν και οι στιγμές έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Διοικητικού Συμβουλίου και μελών, με φόντο τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών και τον ορισμό της εφορευτικής επιτροπής.

Παράταση

Σύμφωνα με την εισήγηση που έγινε από το Συμβούλιο στην Γενική Συνέλευση, η θητεία του Δ.Σ. παρατείνεται μέχρι το τέλος Μαΐου και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι διήμερες και θα διεξαχθούν στις 29 και 30 Ιουνίου. Η παράταση της θητείας, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκο Σιαψάλη είναι νόμιμο να δοθεί μέχρι και τρεις μήνες, καθώς η νομοθεσία δίνει την σχετική δυνατότητα και ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να το πράξει αφενός για να μην συμπέσουν οι αρχαιρεσίες με τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, αφετέρου για να γίνει εγγραφή νέων μελών. Με δεδομένο ότι ο Σύλλογος μετονομάστηκε σε Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας, έχει πλέον την δυνατότητα να εγγράψει μέλη από ολόκληρο τον δήμο.

Η αρχική πρόταση ήταν να γίνονται εγγραφές μέχρι το τέλος Μαΐου, ωστόσο μετά τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν στην συνέλευση οι εγγραφές νέων μελών θα γίνονται μέχρι τέλος Απριλίου και εν συνεχεία θα επικαιροποιηθούν και οι κατάλογοι με τα ονόματα όσων θα μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές.

 

Απολογισμοί

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης, στην οποία προήδρευσε ο κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Σιαψάλης έκανε τον διοικητικό απολογισμό και στην αρχή της τοποθέτησής του επεσήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα, ενώ υποστήριξε ότι ο Σύλλογος έχει λάβει τα εύσημα και από την ΕΣΕΕ. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου, την διοργάνωση και την συμμετοχή σε εκδηλώσεις, την παρουσία του στα μεγάλα θέματα και τις διεκδικήσεις του τόπου, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πρόγραμμα open mall και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα λάβει την σχετική έγκριση. Εξέφρασε βέβαια την δυσαρέσκειά του για την μικρή συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα εγγραφούν πολλά νέα μέλη το επόμενο διάστημα και τόνισε ότι: «Μπορεί να μας ρίχνουν λάσπη αλλά εμείς προχωράμε…».

Τον οικονομικό απολογισμό στην συνέλευση έκανε ο ταμίας του Συλλόγου κ. Φώτης Νικολόπουλος, ο οποίος ανέλυσε τα έσοδα και έξοδα και τέθηκαν ερωτήματα, κυρίως για ότι αφορούσε την διοργάνωση της ‘Λευκής Νύχτας’.

Όλη η επικαιρότητα