Τέλος και η Φυσικοθεραπεία από το Αίγιο!

Share

Το τελευταίο κάστρο «έπεσε» και έτσι η Φυσικοθεραπεία του Αιγίου ακολουθεί την τύχη της Μουσειολογίας του Πύργου και από αύριο θα μεταφερθεί και τυπικά πλέον στην Πάτρα.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε χθες το απόγευμα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή για τα προσωρινά μέτρα μεταφοράς της Σχολής Φυσικοθεραπείας, η οποία είχε γίνει από το Δήμο Αιγιάλειας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην εφαρμοστεί και στο Αίγιο το Πρεοδρικό Διάταγμα του Υπουργείο Παιδείας που εκτός της εν λόγω σχολής προέβλεπε την μεταφορά της Μουσειολογίας Πύργου στην Πάτρα και της Γεωπονίας Αμαλιάδας στο Μεσολόγγι.

Η διαδικασία εξαρχής ήταν τυπική, υπό την έννοια ότι όλα έδειχναν ότι το αίτημα δεν θα γινόταν δεκτό, όμως τώρα ξεπεράστηκε και ο τελευταίος σκόπελος για να ολοκληρωθεί η μεταφορά του, με το Αίγιο να γίνεται η Τρίτη πόλη που από την νέα ακαδημαϊκή περίοδο χάνει το τμήμα που είχε μετά τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: «Αλλάζει η μορφή παρουσίας του Πανεπιστημίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα»

Σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών ανέφερε τα εξής:« Ενημερώθηκα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή για τα προσωρινά μέτρα μεταφοράς της Σχολής Φυσικοθεραπείας, η οποία είχε γίνει από το Δήμο Αιγιάλειας.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών σέβεται τις αποφάσεις όποιες και αν είναι αυτές, της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το Πανεπιστήμιο όλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ότι δεν αποσύρεται από τις πόλεις αλλά αλλάζει η μορφή παρουσίας του.

Οι προτάσεις μας παραμένουν πάνω στο τραπέζι και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε.

Συγκεκριμένα έχουμε προτείνει στους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων τα εξής:
1)Δήμος Αιγιάλειας, Μεταλυκειακή Σχολή Οίνου και Αμπέλου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και υπό την εποπτεία της Γεωπονικής Σχολής
2) Δήμος Καλαβρύτων, Μεταλυκειακή Σχολή Γαλακτομίας και Κρέατος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και υπό την εποπτεία της Γεωπονικής Σχολής
3)Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε Διαχείριση Εστίασης και Ξενοδοχειακών Μονάδων σε Οινοτουριστικές Περιοχές, σε συνεργασία Πανεπιστημίου Πατρών και Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Δήμων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων».