Αχαϊα

Τέλος καλό, όλα καλά – Επιλύθηκε τα πρόβλημα στο αεροδρόμιο Αράξου

Προσωρινό αποδείχθηκε το πρόβλημα που προέκυψε προχθές στο αεροδρόμιο του Αράξου, καθώς χθες επιλύθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, από τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα χθες το μεσημέρι.  

Ο κ. Καρπέτας επισκέφθηκε χθες το αεροδρόμιο Αράξου για να ενημερωθε για το πρόβλημα στο πολιτικό αεροδρόμιο με τον έλεγχο του ραδιοβοηθήματος προσέγγισης κι που είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν ορισμένες πτήσεις συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας, ενώ οι υπόλοιπες εκτελούνται κανονικά.

Ο  αντιπεριφερειάρχης απέστειλε και επιστολές προς την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λυντζεράκο, την οποία κοινοποίησε και προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, επισημαίνοντας την καθοριστικής σημασίας συμβολή των πτήσεων από και προς το Αεροδρόμιο του Αράξου για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσες, η τουριστική περίοδος αναμένεται άκρως ενθαρρυντική και προοιωνίζεται νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών στη Δυτική Ελλάδα.

Ανακοίνωση για το πρόβλημα εξέδωσε χθες και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κ. Νικολούτσος.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκπονήσει ένα οργανωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής, φιλοδοξώντας να καταστήσει την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έναν ελκυστικό προορισμό που αναδεικνύει την τουριστική ταυτότητα της περιοχής.

Τα φετινά διαθέσιμα στοιχεία ως προς την επιβατική κίνηση είναι ήδη πολύ ενθαρρυντικά, καταδεικνύοντας ότι υπάρχει η δυναμική για να χτιστεί ένα σταθερό τουριστικό ρεύμα, με την προϋπόθεση πάντα της ομαδικής δουλειάς και της συνεργασίας με όλους τους τοπικούς φορείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει εγκαταστήσει ήδη στο αεροδρόμιο Αράξου Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης για την ενημέρωση των επισκεπτών. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο Αράξου το Μάρτιο του 2018 διακρίθηκε με το βραβείo TEZ Worldberry. Συγκεκριμένα στον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου απονεμήθηκε το βραβείο Best Partner Greece 2018 για την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στους τουρίστες, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές», ανέφερε ο κ. Καρπέτας στην επιστολή του προς την κα Κουντουρά.

Όλη η επικαιρότητα