Ηλεία

Τέλος καλό… όλα καλά – Κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς

Κανονικά γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους της Ηλείας, μετά την επικοινωνία που είχε με τους εκπροσώπους της εργοληπτικής εταιρείας «Μεσόγειος» ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή, όπως άλλωστε αποφασίστηκε και κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Φορέα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας πείστηκαν σχετικά με την καταβολή των οφειλών και συνεχίζεται η διαχείριση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς, με τον δήμαρχο Ήλιδας να επισημαίνει σε δηλώσεις του, ότι πλέον η λειτουργία του χώρου θα είναι απρόσκοπτη, παράλληλα με τις εργασίες για την ολοκλήρωση του εργοστασίου, ένα έργο που θα παραδοθεί, όπως είπε το ερχόμενο καλοκαίρι για να δώσει την οριστική και ενδεδειγμένη λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηλείας.

«Μίλησα και έστειλα παράλληλα την επιστολή στον εργολάβο και δεν υπάρχει πλέον κανένα ζήτημα. Ανέφερα ότι τα χρήματα θα τα λάβει με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2020 του ΦΟΔΣΑ.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το θέμα λύθηκε πριν καν δημιουργηθεί. Παρά τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις και διαφωνίες στο διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ, εκείνο που προέχει για τους κατοίκους της Ηλείας μέσα στις γιορτές είναι να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τα απορρίμματα.

Η εταιρεία πείστηκε πως οι δήμοι δεν έχουν αντίρρηση και έχουν καταθέσει τα χρήματα και η πληρωμή θα γίνει μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός. Αυτό λοιπόν που έχουμε να πούμε στον κόσμο της Ηλείας είναι πως το θέμα για το 2020 είναι λυμένο, με την ψήφιση της τιμολογιακής πολιτικής του συνδέσμου. Αυτό σημαίνει πως χωρίς καμία άλλη σύμβαση ο κάθε δήμος θα πληρώνει ανάλογα με τα απορρίμματα που θα μεταφέρει για επεξεργασία», δήλωσε ο κ. Λυμπέρης.

Καταλήγοντας, στάθηκε στην ολοκλήρωση του έργου του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων το ερχόμενο καλοκαίρι: «Το πιο σημαντικό όμως είναι πως από το καλοκαίρι του 2020 θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο και θα μπορούμε να πούμε ότι στον νομό Ηλείας, στον νομό της Ήλιδας, της Ολυμπίας και του Επικούρειου Απόλλωνα, τα απορρίμματα θα διαχειρίζονται με τον πιο σύγχρονο και φιλικό τρόπο για το περιβάλλον, όπως συμβαίνει σε λίγες, μετρημένες περιοχές της Ελλάδας σήμερα».

Για την εξέλιξη σχετικά με την συνέχιση λειτουργίας του ΧΥΤΥ, ενημέρωθηκαν χθες και τα μέλη του ΦΟΔΣΑ.

Όλη η επικαιρότητα