Πολιτική

«Τέλος οι συζητήσεις τώρα – Ο ελληνικός λαός θα επιλέξει εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια»

komision_telos_oi_syzitiseis_tora_-_o_ellinikos_laos_tha_epilexei_ean_thelei_na_parameinei_stin_eyropaiki_oikogeneia.jpg
Ακούστε το άρθρο

“Το θέμα δεν είναι μόνο τα λεφτά ή οι δημοσιονομικοί στόχοι. Το ζητούμενο είναι οι μεταρρυθμίσεις, η βούληση αυτές να προωθηθούν και η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με τους εταίρους”, δήλωσε ο εκπρ. Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τη θέση της Κομισιόν αναφορικά με μία συμφωνία με την Αθήνα.

Ο κ. Σχοινάς επιβεβαίωσε τη δήλωση Γιούνκερ ότι “η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν πάρα πολύ κοντά, μέχρι που η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε απ’ το τραπέζι των διαβουλεύσεων”.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες συζητήσεις πριν το δημοψήφισμα. “Θα περιμένουμε το δημοψήφισμα και θα αναλογιστούμε το αποτέλεσμα”.

Υπενθύμισε δε τα λόγια του Προέδρου Γιούνκερ ότι “τώρα είναι η ώρα οι Έλληνες πολίτες να επιλέξουν το μέλλον τους” υπενθυμίζοντας το διακύβευμα.

Όπως είπε ο κ. Γιούνκερ “έχει στο μυαλό του διαρκώς τους Έλληνες. Θέλει να παραμείνουν στην οικογένεια της Ευρώπης και στην Ευρωζώνη. Οχι συζητήσεις πριν δημοψήφισμα.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι το δημοψήφισμα δεν πληροί τα διεθνή standards ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε στις ελληνικές Αρχές “να αναλογιστούν τις δηλώσεις, καθώς αυτές είναι που διοργανώνουν το δημοψήφισμα”.


Πηγή: newmoney.gr 

Όλη η επικαιρότητα