Τέλος τα βάσανα για το Λιμανάκι Παλουκίου – Αναμένεται να ψηφιστεί σχετικό νομοσχέδιο σήμερα από τη Βουλή

Τελειώνουν-ίσως και σήμερα- τα βάσανα για το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου αφού ενδέχεται να ψηφιστεί στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το οποίο το λιμανάκι Παλουκίου θα παραχωρηθεί στο Δήμο ως Δημοτική Υπηρεσία. Αυτό ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος  αναφερόμενος σε ενημέρωση που είχε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Διονύση Καλαματιανό. Να σημειωθεί ότι το δήμαρχος είχε κατά καιρούς σειρά επαφών και με το Υπουργείο Ναυτιλίας ώστε να δοθεί λύση στο θέμα του αλιευτικού καταφυγίου και να μην μένει ακέφαλο.  Εφόσον δοθεί σήμερα οριστική λύση, θα μπορέσει ο δήμος να κάνει όλα τα απαραίτητα έργα (άνοιγμα διαύλου, αντικατάσταση φωτιστικών κ.α) και να αλλάξει η εικόνα του γραφικού λιμανιού.

«Τελειώνουν πιστεύω τα βάσανά του λιμανιού του Παλουκίου» δήλωσε ο δήμαρχος

Προστασία της στέγης

Στην  αρχή της συνεδρίασης  παρευρέθησαν στο ΔΣ  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αγγελόπουλος  και ετέθη εκτός ημερησίας το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η ανάγκη προστασίας του δικαιώματος της στέγης. Η Περιφέρεια έχει εκδώσει σχετικό ψήφισμα και ο δήμαρχος κάλεσε το Σώμα να το ψηφίσουν. Τελικά κατά πλειοψηφία το Σώμα ψήφισε υπέρ της προστασίας της στέγης.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος και ο πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του δήμου

Στη συνεδρίαση ετέθη μεταξύ άλλων και το θέμα της «Κρούγκερ» και τα χρήματα που η εταιρεία ζητά για την περίοδο που λειτουργούσε τον βιολογικό καθαρισμό Αμαλιάδας, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο δικηγόρος κ. Γιάννης Τσάγας διερευνά αν έχουν παραγραφεί-όπως όλοι εύχονται- οι απαιτήσεις. Το θέμα θα συζητηθεί και στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση αφού ο δήμαρχος επέστρεψε αργά το απόγευμα από την  Αθήνα  όπου το πρωί συζητήθηκε προσφυγή για τους  ελέγχους στο ΧΥΤΥ. «Πιστεύω να μην μας επιβληθούν πρόστιμα γιατί έτσι θα επιβαρυνθούν οι δημότες» είπε ο δήμαρχος.

Επίσης ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για διαμόρφωση των πλατειών Ανεμόμυλου και Καραμαλού.