Categories: Ελλάδα

Τέμπη: Πού στρέφονται οι έρευνες – Ερωτηματικά για το αν είχε αντιληφθεί τη λάθος πορεία του τρένου ο Ηλείος μηχανοδηγός

Share

Νέος κύκλος κατηγορουμένων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη άνοιξε χθες από τις εισαγγελικές αρχές που διερευνούν τα αίτια και αναζητούν τους υπευθύνους της τραγωδίας, με την άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων κατά τριών ακόμη προσώπων.

Από την ανακριτική διαδικασία, που έχει «τρέξει» με γρήγορους ρυθμούς έως τώρα, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τρεις σιδηροδρομικούς που είχαν άμεση εμπλοκή με τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα.

Με βάση τα δεδομένα της ανάκρισης, εις βάρος και των τριών ασκήθηκε ποινική δίωξη για τη βαρύτατη κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, κατηγορία που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξης έως ισόβια. Επίσης ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονίες κατά συρροήν από αμέλεια, τόσες όσα τα θύματα της τραγωδίας, και για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό για τους τραυματίες.

Η δίωξη κατά των τριών αφορά κατ’ αρχάς τον επιθεωρητή της κυκλοφορίας των τρένων στην περιοχή, τον άνθρωπο που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον άπειρο σταθμάρχη το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και που έσπευσε την ώρα που ακόμη δεν είχαν συλλεγεί οι νεκροί να ζητήσει αναρρωτική άδεια.

Εκτός όμως από τον επιθεωρητή, στην ομάδα των νέων κατηγορουμένων περιλαμβάνονται και δύο σταθμάρχες που είχαν υποχρέωση από τις βάρδιες που είχαν αναλάβει να είναι στο πόστο της Λάρισας έως τις 11 το μοιραίο βράδυ. Ομως, από ό,τι έχει προκύψει από την ανάκριση, και οι δύο έφυγαν νωρίτερα, σε χρόνους που διαφέρουν, καθώς άλλα λέει ο προφυλακισμένος σταθμάρχης και άλλα οι ίδιοι που εξετάστηκαν προανακριτικά. H ουσία όμως είναι ότι και οι δύο είχαν φύγει πριν από τις 11 το βράδυ και άφησαν τον άπειρο σταθμάρχη μόνο του, με αποτέλεσμα να προβεί σε σωρεία λαθών και παραλείψεων.

Οι απολογίες και των τριών πιθανολογείται ότι θα δοθούν στους δύο εφέτες ανακριτές που θα επιλεγούν σήμερα από την ολομέλεια του εφετείου, η οποία συνεδριάζει από το πρωί για να επιλέξει τους δύο ανώτερους δικαστές που θα αναλάβουν τις ανακρίσεις από εδώ και πέρα. Στην ολομέλεια μετέχουν 21 ανώτεροι δικαστικοί που υπηρετούν αυτή την εποχή στη Λάρισα και συγκαλείται έπειτα από πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή το σύνολο των ερευνών.

Πάντως, εξαιρετικό ενδιαφέρον για την έρευνα της υπόθεσης και για τη σε βάθος αναζήτηση των αιτίων της τραγωδίας έχουν οι πληροφορίες πως οι δικαστικές αρχές δεν θα κλείσουν τον κύκλο των κατηγορουμένων με τους τρεις για τους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις χθες.

Λουλούδια στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Πληροφορίες της «Καθημερινής» από πηγές που γνωρίζουν την πορεία του ανακριτικού έργου αναφέρουν πως από τις δικαστικές έρευνες έχουν ήδη προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία που πιθανότητα θα οδηγήσουν σε νέες διώξεις και κατά άλλων προσώπων. Οι έρευνες έχουν στραφεί ήδη στις ευθύνες που είχαν και άλλοι μέσα στον ΟΣΕ για τις βάρδιες στα κρίσιμα σιδηροδρομικά πόστα, όπως η Λάρισα, καθώς και από την κατάθεση του ήδη κατηγορούμενου επιθεωρητή προκύπτει ότι η λίστα με τις βάρδιες που ο ίδιος είχε συντάξει είχε την έγκριση ανωτέρου του στα κεντρικά του Οργανισμού. Μάλιστα, κατά την κατάθεσή του, οι βάρδιες έφθαναν στα κεντρικά προς έγκριση μέρες πριν από την υλοποίησή τους, ακριβώς για να σβήνονται σταθμάρχες που δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι για ένα πόστο και πάντως να αποφασίζεται πόσοι σταθμάρχες θα είναι σε κάθε βάρδια και σε κάθε πόστο.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, το ανακριτικό έργο έχει στραφεί στην αναζήτηση ευθυνών και για τον Ηλείο μηχανοδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας, Γιώργο Κουτσούμπα, που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, αν δηλαδή είχε αντιληφθεί τη λάθος πορεία του τρένου και αν μπορούσε να ζητήσει διευκρινίσεις από τον σταθμάρχη ή να προβεί σε άλλες ενέργειες που θα συνέτειναν στο να αποφευχθεί η τραγωδία.

Πάντως, βάσει πληροφοριών από δικαστικές πηγές προκύπτει ότι ο άτυχος μηχανοδηγός δεν μίλησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, ούτε ζήτησε διευκρινίσεις από αυτόν για την εντολή που πήρε για την πορεία του τρένου έως τον επόμενο σταθμό, που ήταν οι Νέοι Πόροι. Εντούτοις παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο αν ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας προσπάθησε από το κινητό να μιλήσει με κάποιους, κάτι που έχει γραφτεί αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο.

Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακρίσεις από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κινηθούν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, ενώ και το μέχρι σήμερα έργο της ανακρίτριας που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή εκτιμάται ως ιδιαίτερα σημαντικό.

Τέμπη: Σε αναμονή για τις απολογίες επιθεωρητή και σταθμαρχών

Με φόντο τη διεύρυνση του κύκλου των κατηγορουμένων, συγκαλείται σήμερα Παρασκευή 10/3, στις 13:30, η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, με αντικείμενο να εγκρίνει την αναβάθμιση της έρευνας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και να ορίσει δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές, έναν τακτικό κι έναν αναπληρωματικό, για την ταχύτερη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

Κάτι τέτοιο κρίθηκε αναγκαίο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των πολλών παραμέτρων της υπόθεσης, η οποία είναι πολύπλοκη και εκτενής.

Παράλληλα, η 3η ανακρίτρια συνεχίζει το έργο της και αναμένεται πως κι άλλα πρόσωπα θα περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου.

Χθες ασκήθηκαν διώξεις κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που όρισε τις βάρδιες της επίμαχης νύχτας και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες στο πόστο τους έως τις 23:00, πλην όμως έφυγαν νωρίτερα.

Τα αδικήματα είναι ίδια με αυτά που βαρύνουν τον ήδη προφυλακισμένο 59χρονο Σταθμάρχη, που ήταν παρών στην μοιραία βάρδια: Παρακώλυση συγκοινωνιών που είχε ως απτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων (κακουργηματικού χαρακτήρα) και δύο πλημμελήματα: Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή – σωματικές βλάβες από αμέλεια, κατά συρροή.

Οι τρεις αναμένεται να απολογηθούν άμεσα, ίσως και σήμερα Παρασκευή. Θα κληθούν επίσης να καταθέσουν ξανά, όσοι σιδηροδρομικοί εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, κατέθεσαν ήδη, μιας και η ανακρίτρια αντιπαραβάλλει τις καταθέσεις που έχει λάβει, με τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών των εμπλεκόμενων υπαλλήλων την μοιραία νύχτα. Επίσης, λόγω νέων στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα, θα αναζητηθούν και οι ιατρικοί φάκελοι του προσωπικού, Σταθμαρχών και μηχανοδηγών.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πριν το δυστύχημα, ο προφυλακισμένος σταθμάρχης έκανε δύο “βάρδιες Μαθητείας” στον κεντρικό σταθμό Λάρισας, στις 22 και 23 Φλεβάρη δίπλα σε παλαιότερους και έμπειρους σταθμάρχες και την ακριβώς επόμενη μέρα στις 24 Φλεβάρη και για πέντε συνεχόμενες βάρδιες μέχρι και τις 28, μέρα του δυστυχήματος, του αναθέτουν την νυχτερινή βάρδια την οποία αναλαμβάνει μόνος του.

Ποια πρόσωπα διώκονται εκτός από τον σταθμάρχη

Το πρώτο πρόσωπο είναι ο 63χρονος επιθεωρητής ΟΣΕ Λάρισας Δ.Ν., που έβγαλε τις βάρδιες τοποθετώντας τον προφυλακιστέο σταθμάρχη μόνο του στη βραδινή βάρδια, 22.00-7.00. Λίγες ώρες μετά το δυστύχημα, έσπευσε στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου, εκεί όπου έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε στην ανακρίτρια προκειμένου να καταθέσει, χωρίς να έχει λάβει κλήση.

Ενώπιον της ανακρίτριας υποστήριξε ότι ο βασικός κατηγορούμενος σταθμάρχης του οποίου οι μοιραίοι χειρισμοί εξετάζονται, εφόσον είχε λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση από τον Οργανισμό για την ανάληψη των καθηκόντων του, θεωρούταν ικανός και ισότιμος ως προς τους άλλους εργαζόμενους ως εκ τούτου ακόμα και ως νεοπροσληφθείς δεν δικαιούταν κάποια ειδική μεταχείριση, και όπως συνέβαινε και στους άλλους σταθμούς του δικτύου μπήκε σε κυκλωματική εργασία. Ο ίδιος κατέδειξε επίσης ως κομβικά σημεία στη συντέλεση της τραγωδίας το ότι υπήρξε εγκατάλειψη θέσεων εν ώρα υπηρεσίας από τους δύο σταθμάρχες που σχολούσαν στις 23:00, αλλά και μη έγκαιρη ενημέρωση εκ μέρους των απολειπομένων μηχανοδηγών των μοιραίων αμαξοστοιχιών για την είσοδο τους στη γραμμή καθόδου. Τέλος επισήμανε πως από έτος 2019, η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε στο τμήμα Λάρισας – Παλαιοφαρσάλου – Κατερίνης, εντούτοις, εξαιτίας πυρκαγιάς τέθηκε εκτός λειτουργίας έως και σήμερα.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο έμπειρος σταθμάρχης, ο οποίος βάσει της απολογίας του κατηγορούμενου συναδέλφου του έφυγε στις 22.20. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από το περιβάλλον του, ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει: «Στην βάρδιά μου διαχειρίστηκα 35 τρένα και έφυγα αφήνοντας τον συνάδελφό μου να διαχειριστεί τον προαστιακό που την ώρα που έφευγα, έμπαινε στο σταθμό και την αμαξοστοιχία 62 που έφτανε στις 23.05 οπότε και θα είχα σχολάσει».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σταθμάρχης υπηρεσίας Παλαιοφαρσάλων, Γ. Ζ., αναφέρει πως ο εν λόγω συνάδελφος του, βάσει της εμπειρίας του θα μπορούσε ίσως να είχε δει το λάθος με το κλειδί στον πίνακα.

«Από τηλεγραφήματα που είχα με τον σταθμάρχη, καταλαβα ότι ο Κ.Π. έφυγε. Τον πήρα τηλέφωνο στο κινητό του στις 22:45 και του είπα “Γιατί δεν κάθεσαι ακόμα λίγο; Να περάσουμε και το τελευταίο τρένο;” Και μου απάντησε ” Πόσο να καθίσω; Να κάθομαι να φυλάω αυτόν;”

Ο τρίτος είναι ο ενισχυτικός σταθμάρχης, που φέρεται σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 59χρονος να έφυγε στις 22.10.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ήδη στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται οι πρώτες εκτιμήσεις των δικαστικών πραγματογνωμόνων, οι οποίοι συνεχίζουν την έρευνα τους.

Πηγές: ΕΡΤ, Καθημερινή