Categories: WEB tvΕλλάδα

Τέμπη: Στον ανακριτή κι άλλα πρόσωπα – «Κλειδί» το χαρτί των βαρδιών που έρχεται στα χέρια των Αρχών

Share

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη με τον ανακριτή να καλεί και τον σταθμάρχη της επόμενης βάρδιας από εκείνης που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του cnn.gr, την πόρτα του ανακριτή περνά τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας με σκοπό να δώσει πληροφορίες στον ανακριτή ώστε ο τελευταίος να σχηματίσει πλήρη εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο να δοθεί προτεραιότητα στις έρευνες για τα Τέμπη, ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας.

Λουλούδια στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Η έρευνα θα εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Επιθεωρητής ΟΣΕ: Υπήρχαν τρεις σταθμάρχες στη μοιραία βάρδια

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, (τέθηκε σε αργία στις 5/3) παρουσιάστηκε αυτοβούλως την περασμένη Παρασκευή στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας αυτοβούλως για να καταθέσει στοιχεία σχετικά με την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος είχε θέσει τρεις σταθμάρχες στη βραδινή βάρδια.

Από πληροφορίες από εργαζομένους στον ΟΣΕ, στη βραδινή βάρδια, σε ένα σταθμό μεγάλο σαν της Λάρισας, είναι τρεις οι σταθμάρχες: Ο αρχαιότερος και δύο ακόμη.

Ο 59χρονος κατηγορούμενος σταθμάρχης ο οποίος απολογήθηκε την Κυριακή (5/3) και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του, κατέθεσε ότι στη βάρδια ήταν μόνος του.

Στις φυλακές Λάρισας ο 59χρονος σταθμάρχης μετά την απολογία του

Στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας οδηγήθηκε, μετά την μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, ο 59χρονος σταθμάρχης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (5/3) και θα παραμείνει στο κατάστημα της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, «ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Έρευνες των σωστικών συνεργείων για τους αγνοούμενους στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

«Κλειδί» το χαρτί των βαρδιών

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι βάρδιες του προσωπικού το μοιραίο βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Οι βάρδιες είναι 9ωρες και είναι οι εξής:

Πρωϊνή: 6.00 – 15.00

Απογευματινή: 14.00 – 23.00

Βραδινή: 22.00 – 7.00

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αλέξανδρο Καλαφάτη, κλήθηκε να καταθέσει ένας σταθμάρχης, συνάδελφος του κατηγορουμένου, που φαίνεται διατεθειμένος να καταθέσει το χαρτί των βαρδιών από το επίμαχο βράδυ. Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ το χαρτί αναφέρει ότι από τις 11 το βράδυ υπήρχε ένας και μόνος σταθμάρχης κι όχι παραπάνω.

Κατεπείγουσα έρευνα Πλεύρη για την αναρρωτική στον προϊστάμενο του σταθμάρχη

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.