WEB tv Ελλάδα

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή πιθανότατα σήμερα τρεις εκ των κατηγορουμένων – Νέα εγκληματικά στοιχεία για την τραγωδία

Η επικοινωνία του προφυλακισμένου σταθμάρχη, με τους συναδέλφους του, τις κρίσιμες ώρες, σε συνδυασμό με τις βάρδιες που δεν τηρήθηκαν, συνθέτουν το παζλ της τραγωδίας.
Ακούστε το άρθρο

Νέοι διάλογοι βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για τα όσα διαδραματίστηκαν, το μοιραίο βράδυ, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η επικοινωνία του προφυλακισμένου σταθμάρχη, με τους συναδέλφους του, τις κρίσιμες ώρες, σε συνδυασμό με τις βάρδιες που δεν τηρήθηκαν, συνθέτουν το παζλ της τραγωδίας.

Σήμερα, ο εφέτης ανακριτής αναμένεται να καλέσει εκ νέου τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επίκεινται και νέες διώξεις. Ενδεχομένως επειδή είναι ογκωδέστατη η δικογραφία θα χρειαστεί ακόμη και κάποιες ώρες ο ειδικός εφέτης ανακριτής προκειμένου να τους καλέσει σε απολογία.

Ακόμα διερευνώνται πιθανές ποινικές ευθύνες στους γιατρούς που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο επιθεώρησης και η οποία ξεκινούσε στις 2 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης έκανε αυτοψία στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την Θεσσαλονίκη μέχρι και τη Λάρισα, ενώ μέχρι την Παρασκευή (17/3) αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση του δικτύου στο σημείο της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος από τον διοικητή του ΟΣΕ να του αποστείλει τους φακέλους για όλα τα σιδηροδρομικά  δυστυχήματα τα τελευταία 15 χρόνια, με στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες που δεν αναζητήθηκαν.

Επίσης, σε βάθος 15ετίας θα πάει η έρευνα και για τις συμβάσεις του ΟΣΕ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.
Έτσι εκτός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης με τους 4 νεκρούς, στο ‘μικροσκόπιο’ μπαίνουν μεταξύ αυτών τα δυστυχήματα:
16 Μαΐου 2016: Σύγκρουση μηχανήματος συντήρησης σιδηροδρομικών γραμμών με ψεκαστικό σταθερής τροχιάς του ΟΣΕ, στις Σέρρες με απολογισμό δύο θανάτους και δύο τραυματισμούς
30 Σεπτεμβρίου 2019: Θανάσιμος τραυματισμός  55χρονου επιβάτη, κατά την επιβίβαση στο Δομοκό
21 Ιουνίου 2022: Σύγκρουση τρένου  με Ι.Χ. σε αυτόματη φυλασσόμενη διάβαση στη Λάρισα με αποτέλεσμα τον θάνατο οδηγού.

Χθες, Δευτέρα 13 Μαρτίου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στους σιδηροδρόμους στο Υπουργείο Μεταφορών, όπου ενημερώθηκε εκτεταμένως για τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού Σιδηροδρόμου, ενώ τονίστηκε ότι κανένα από τα προβλήματα αυτά δεν έχει επιλυθεί παρά τις επανειλημμένες και στοχευμένες προσπάθειές μας να τα αναδείξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους».

Εμείς σαν εργαζόμενοι το μέλημα μας είναι πρώτα να ανοίξει και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη, τόνισε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Γιάννης Ντίτσας.

Ο κ . Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ασφαλής επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου καθώς και ότι σύντομα θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις εντός του ανωτέρω πλαισίου.

Αύριο Τετάρτη, ο κ. Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σε συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε προ ημερών τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, όσο και στον ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας.

Παράλληλα, η Hellenic Train ανακοίνωσε τη δρομολόγηση λεωφορείων, από αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου, για τη μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

«Μιλάει» το βιβλίο κυκλοφορίας

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τους νέους διαλόγους που έρχονται στο φως από το μοιραίο βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η επικοινωνία του προφυλακισμένου σταθμάρχη με τους συναδέλφους του τις κρίσιμες ώρες και οι βάρδιες που δεν τηρήθηκαν, συνθέτουν το παζλ της τραγωδίας.

Σοβαρές παραλείψεις που στάθηκαν μοιραίες αποκαλύπτονται από τις εντολές που έδωσε, σύμφωνα με τις καταγραφές στο βιβλίο κυκλοφορίας, ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, προς τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62, αλλά και κατά την επικοινωνία του με την σταθμάρχη των Νέων Πόρων.

Το μόνο σωστό τηλεγράφημα ήταν αυτό που δόθηκε όταν η αμαξοστοιχία 62, κινούνταν από τον Παλαιοφάρσαλο προς την Λάρισα. Στο τηλεγράφημα 45, γινόταν αναφορά για την κίνηση του Intercity στη γραμμή καθόδου μέσω της διαγώνιου 101, στη γραμμή ανόδου δύο.

«Βαβέλ» με τα τηλεγραφήματα

Τα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν ότι μία αλληλουχία λαθών οδήγησε στη φονική σύγκρουση των τρένων.

Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης, βάση της καταγραφής στο βιβλίο κυκλοφορίας, ενημερώνει με τηλεγράφημα με αριθμό 47 τον μηχανοδηγό του Ιntercity 62 «περάστε φωτόσημο εξόδου έως είσοδο Νέων Πόρων», χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε άνοδο ή κάθοδο.

Σύμφωνα με ηχητικό υλικό που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα:

Μηχανοδηγός: Η Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης Λάρισας: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων.

Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;

Σταθμάρχης Λάρισας: Φεύγεις, φεύγεις

Μηχανοδηγός: Έγινε, καλό βράδυ

«Το τηλεγράφημα μεταξύ σταθμάρχου και μηχανοδηγού δεν ήταν η δέουσα κανονιστικά γιατί όταν έχεις φωτόσημα κόκκινα θα πρέπει να δώσεις υπόδειγμα 1001 με κόκκινο φωτόσημο και να τον ενημερώνεις πως θα κινείται σε γραμμή ανόδου στη συγκεκριμένη περίπτωση μέχρι τους Νέους Πόρους» ανέφερε ο Παναγιώτης Παπαθανασίου, πρώην κεντρικός σταθμάρχης και επιθεωρητής.

Ακολούθησε το τηλεγράφημα 49 προς τους Νέους Πόρους στο οποίο αναφερόταν «αμαξοστοιχία 62 αναχώρησε 23.04», δίνοντας μόνο την ώρα αναχώρησης, χωρίς και πάλι να κάνει αναφορά σε ποια γραμμή κινείτο το τρένο.

Η επόμενη καταγραφή είναι ακριβώς ένα λεπτό μετά στις 23.05 και αριθμό 50, που αναφέρει την αναχώρηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας «αμαξοστοιχία 63503 αναχώρηση 23.05».

Χαρακτηριστικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο, με τη συνομιλία του κατηγορούμενου σταθμάρχη με τον συνάδελφο του στον Παλαιοφάρσαλο, όπου ο πρώτος στέλνει την αμαξοστοιχία 63, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η γραμμή είναι μονή, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος του να τον διορθώνει και να του αναφέρει ότι θα κρατήσει το Ιntercity 62 μέχρι να φτάσει το 63.

Σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα που παρουσιάζει το Πρώτο Θέμα:

Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου: 63 αγγέλλεις

Σταθμάρχης Λάρισας: Ναι, 63 αγγέλω ναι, 22.13

Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου: Αφικνουμένης 62

Σταθμάρχης Λάρισας: Όχι ρε. Ναι… Αμαξοστοιχία 63 και την αγγέλω 22.13

Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου: Βασίλη, αγγέλλεις αμάξι 63, αφικνουμένης 62

Σταθμάρχης Λάρισας: Αφικνουμένης, ναι, δεν τη δήλωσα. Χα, γι’ αυτό

Βάρδιες που… δεν τηρούνταν

Στο βιβλίο καθυστερήσεων του σταθμαρχείου όπου σημειώνονται οι ώρες της παράδοσης από τον έναν σταθμάρχη στον άλλον, φαίνεται να προκύπτει ότι δεν τηρούνταν οι 9ωρες βάρδιες.

Μόλις μία ημέρα πριν το πολύνεκρο δυστύχημα φαίνεται να παραδίδει ο ένας εκ των δύο σταθμαρχών σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν νέες διώξεις, στις 2 το μεσημέρι, ενώ θα έπρεπε στις 3.

Αποκαλυπτική είναι η συνομιλία σταθμάρχη που θέλει να σχολάσει νωρίτερα και έρχεται στο φως από το Πρώτο Θέμα.

Σταθμάρχης 1: Τι; Θα σχολάσουμε σήμερα;

Σταθμάρχης 2: Τι να κάνω;

Σταθμάρχης 1: Θα σχολάσουμε σήμερα ή θα ξενυχτίσουμε εδώ;

Σταθμάρχης 2: Θα κοιμηθώ εδώ εγώ, χα χα

Σταθμάρχης 1: Που είναι η 63;

Σταθμάρχης 2: Όπου να’ ναι θα ρθει

Σταθμάρχης 1: Έλα τωρα, μπορώ να φύγω τώρα από εδώ

Σταθμάρχης 2: Δε μπορείς να φύγεις εσύ. Α, γ… τώρα

Βλάβες στον πίνακα

3,5 μήνες περίπου πριν τη φονική σύγκρουση, είχαν εντοπιστεί προβλήματα στον πίνακα που χειρίζονται οι σταθμάρχες, με αποτέλεσμα να ζητούν την επισκευή του. Συγκεκριμένα, στις 19 Νοεμβρίου 2022, γυναίκα σταθμάρχης της Λάρισας, είχε συνάξει τηλεγράφημα, στο οποίο ανέφερε:

«Σας ενημερώνουμε ότι στη δοκιμαστική λειτουργία του πίνακα το κύκλωμα PR, μετά από είσοδο αμαξοστοιχίας, κοκκίνισε και παρέμεινε η χάραξη στο τμήμα 6-4 με συνέπεια τον μη χειρισμό των ηλεκτρονικών αλλαγών 115,116,117. Επίσης, προς το μηχανοστάσιο το κύκλωμα NH σε τακτά χρονικά διαστήματα παραμένει κόκκινο και μπλοκάρει τι αλλαγές 105 και 106 Α+Β. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη λύση των προβλημάτων για τη σωστή λειτουργία του πίνακα».

Στο μικροσκόπιο των Ανακριτών αναμένεται να μπουν νέα δεδομένα από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών.

Πηγές: ertnews.gr / Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Όλη η επικαιρότητα