Κόσμος

Τεράστια επιχείρηση στην Ευρώπη κατά του οργανωμένου εγκλήματος

terastia_epiheirisi_stin_eyropi_kata_toy_organomenoy_egklimatos.jpg
Η Europol, η ευρωπαϊκή αστυνομία, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε μέσα στον Σεπτέμβριο περισσότερες από 1.000 συλλήψεις σε μία τεράστια επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι έρευνες διήρκεσαν εννέα ημέρες και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Europol πρόκειται «για την μεγαλύτερη μεμονωμένη επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος που έχουμε δει στην Ευρώπη».

Η «Επιχείρηση Αρχιμήδης» -όπως ονομάστηκε- έθεσε στο στόχαστρό της όλα τα είδη εγκλήματος, όπως την εμπορία ναρκωτικών, την παράνομη διακίνηση μεταναστών, φορολογικές απάτες, πλαστογραφίες και κλοπές.

Περισσότεροι από 20.000 εκπρόσωποι των δυνάμεων της τάξης πήραν μέρος στην επιχείρηση.

Οι 28 χώρες της ΕΕ, καθώς και η Νορβηγία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ελβετία, η Σερβία και η Κολομβία συμμετείχαν στην επιχείρηση, η οποία συντονίσθηκε από την Europol.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Europol, Ρομπ Ουέινραϊτ, συνελήφθησαν 1.027 άνθρωποι σε όλες τις χώρες της ΕΕ και διασώθηκαν 30 παιδιά από τη Ρουμανία από κύκλωμα trafficking.

Κατασχέθηκαν επίσης μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών: περίπου 600 κιλά κοκαΐνης, 200 κιλά ηρωίνης και 1.300 κιλά κάνναβης.

«Θελήσαμε να επιτεθούμε στην υποδομή στο σύνολό της και όχι σε απλές μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο Ουέινραϊτ, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των συλλήψεων εξακολουθεί να αυξάνεται «τη στιγμή που μιλάμε».

«Διάφορες εγκληματικές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και οι πιο σοβαρές, αποδιοργανώθηκαν ανά την Ευρώπη», υποστήριξε ο Ουέινραϊτ.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα