Ηλεία

«Τεράστιες οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο λιμάνι Κατακόλου»

Το Επιμελητήριο Ηλείας διοργάνωσε χθες μία ανοιχτή συνάντηση συνεργασίας με θέμα «Προορισμός Κατάκολο: Ανάπτυξη Κρουαζιέρας».
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Κατάκολο, το Επιμελητήριο Ηλείας διοργάνωσε χθες μία ανοιχτή συνάντηση συνεργασίας με θέμα «Προορισμός Κατάκολο: Ανάπτυξη Κρουαζιέρας».

Η συνάντηση εργασίας έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας και σε αυτή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και πρόεδρος Εμπορικού συλλόγου Ολυμπίας κ. Νίκος Καρυώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Ηλίας Ξανθούλης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κα. Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου, ο πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Κώστας Καραγιάννης, ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Ηλείας «Ερμής» κ. Παναγιώτης Τσαπάρας, ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ του Δήμου Πύργου Χάρης Μιχαλακόπουλος, οι κ.κ. Γιάννης Αντωνόπουλος και Διονύσης Μπουλούτας από το Επιμελητήριο κ.α.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ιωάννης Μπρας, CEO Five Senses Consulting, ο οποίος μίλησε για τις νέες τάσεις του Τουρισμού Κρουαζιέρας, αλλά και τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα βήματα για την περαιτέρω ανάδειξη της δυναμικής του Προορισμού Κατάκολο στην εγχώρια και τη διεθνή τουριστική αγορά, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε και ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος της DΥNACOMP, ο οποίος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Επιμελητηρίου Ηλείας για την βελτιστοποίηση της ενημέρωσης των επισκεπτών κρουαζιέρας για τα βασικά χαρακτηριστικά του προορισμού, αλλά και την καλύτερη σύνδεση της επίσκεψης με την τοπική επιχειρηματικότητα, θα ενημερώσει για το δίκτυο σταθμών πληροφόρησης (InfoWi), κομβικού πυλώνα του νέου portal ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κώστας Νικολούτσος: «Οι περισσότερες εκδηλώσεις που έγιναν, γενικά για την επιχειρηματικότητα, αφορούσαν τις προσπάθειες που κάνουμε για την κρουαζιέρα»

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Κώστας Νικολούτσος τόνισε για την χθεσινή πρωτοβουλία.

«Το Επιμελητήριο Ηλείας έχει την τιμή να φιλοξενεί μία εκδήλωση για την κρουαζιέρα σε μία προσπάθεια για τη βελτίωση του προορισμού Κατάκολο. Φιλοξενούμενοι μας είναι ο Γιάννης Μπράς που είχε θητεύσει ως επικεφαλής Λιμένος Ηρακλείου και είχε αναπτύξει μία σημαντική δραστηριότητα πάνω στην ανάπτυξη προορισμού λιμένων, με κύρια κατεύθυνση την κρουαζιέρα. Μάλιστα εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Ηλείας πρόσφατα το Μαϊάμι όπου έγινε η παγκόσμια έκθεση με κατεύθυνση την κρουαζιέρα, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη του λιμανιού Κατακόλου ως κέντρο κρουαζιέρας. Θα αναπτύξει τις απόψεις του για την βελτίωση του προορισμού κρουαζιέρας και είναι ένα θέμα το οποίο εμείς ως Επιμελητήριο το στηρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια και μπορώ να πω ότι οι περισσότερες εκδηλώσεις που έγιναν, γενικά για την επιχειρηματικότητα, αφορούσαν τις προσπάθειες που κάνουμε για την κρουαζιέρα. Επίσης έχουμε και χαρά να φιλοξενούμε και το Γεωργόπουλος που εκ μέρους της DΥNACOMP έχει αναλάβει ένα μεγάλο έργο σχετικά με τη μαζική πληροφόρηση με ηλεκτρονικά μέσα των επισκεπτών του τόπου μας. Είναι ένα πρωτοποριακό τεχνικό έργο που στηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και φιλοδοξούμε να καλύψει χωρίς κόστος δεδομένων καταρχήν το λιμάνι Κατακόλου και στην συνέχεια την Ολυμπία και τον Πύργο. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να οργανώσουμε το αντίστοιχο υλικό που θα πλαισιώσει αυτή την προσπάθεια. Δηλαδή τι δραστηριότητες έχουμε και τι μπορεί να κάνει ένας ξένος που θα έρθει στο Κατάκολο».

Γιάννης Μπράς: «Ο προορισμός Κατάκολο είναι πολύ σημαντικός για την Ελλάδα»

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μπράς διευθύνων σύμβουλος της Five Senses Consulting και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου τόνισε.

«Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ηλείας και είμαστε εδω για να κάνουμε μια στάση εργασίας ουσιαστικά κάνοντας μια αναδρομή για το που βρισκόμαστε σήμερα, σε σχέση με την πανδημία, τις εξελίξεις και τις τάσεις ανάπτυξης της κρουαζιέρας. Ο προορισμός Κατάκολο είναι πολύ σημαντικός για την Ελλάδα όμως παντού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ο σκοπός είναι να δώσουμε την σωστή πληροφόρηση στους επισκέπτες για να μπορέσουμε να … κοντρολάρουμε την πληροφορία που στοχεύει στο ενσυνείδητο και το υποσυνείδητο των επισκεπτών. Έτσι μπορούμε να συνδέσουμε την κρουαζιέρα με την επιχειρηματικότητα προσδοκώντας σε περισσότερα έσοδα. Έτσι θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα του προορισμού Κατάκολο».

Γιώργος Γεωργόπουλος: «Συνεργασία με το Επιμελητήριο για την προβολή περιεχομένου τόσο για τον πολιτισμό, όσο και για τον τουρισμό»

Τέλος ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος της DYNACOMP δήλωσε.

«Θα κοιτάξουμε να προωθήσουμε μέσω του Επιμελητήριου Ηλείας την προβολή περιεχομένου που αφορά τόσο στον πολιτισμό, όσο και στον τουρισμό με παροχή και πρόσβαση σε υπηρεσίες μέσα από σταθμούς πληροφόρησης που θα παρέχει ελεύθερα και δωρεάν πληροφορίες μέσα από έξυπνες συσκευές (Smartphone) όσο βρίσκονται στην εμβέλεια των κεραιών που θα τοποθετηθούν και φυσικά μέσα από mobile εφαρμογές τόσο για android όσο και για κινητά Apple. Ευχόμαστε να βοηθήσουμε στο μέγιστο βαθμό την προσπάθεια του επιμελητήριου Ηλείας για να αναδείξουμε τον τόπο».

*** Στο πλαίσιο αυτό και με σαφή στόχευση στον τουρισμό κρουαζιέρας, ως αναπτυξιακή αιχμή για την περιοχή, το Επιμελητήριο Ηλείας θα αναζητήσει και θα εφαρμόσει τα κατάλληλα εργαλεία και μέτρα πολιτικής, προκειμένου να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω τόνωση της τουριστικής κίνησης των επιχειρήσεων της Αρχαίας Ολυμπίας και του Κατακόλου, ενώ θα διερευνήσει και την προοπτική διοργάνωσης ευρύτερης συνάντησης με τους αντιπροσώπους των εταιριών κρουαζιέρας.

Όλη η επικαιρότητα