Μουσική

Terra Olympia: Ύμνος για την Ηλεία – Το μουσικό οδοιπορικό του Γιώργου Βούκανου

Ένα ατμοσφαιρικό μουσικό Οδοιπορικό στην Ιστορία και τον μύθο της Ηλείας με τίτλο TerraOlympia, θα παρουσιάσει ο μουσικοσυνθέτης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας  Γιώργος Βούκανος. Με  το φεγγάρι ακόμα ολόγιομο, σήμερα Τρίτη στις 9.15 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παρουσιαστούν ορχηστρικά θέματα που θα ερμηνεύσει τόσο ο ίδιος ο συνθέτης στο αρμόνιο, καθώς και οι μουσικοί  Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου στην τρομπέτα,  Συμεών Κωνσταντινίδης στα κρουστά.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύει η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου. Τα κείμενα και οι στίχοι είναι της Μαίρης Βούκανου, και την επιμέλεια της κίνησης έχει η Κωνστάντζα Πρίντεζη με την Σχολή χορού από το Πολύτεχνο Ωδείο Αμαλιάδας Το Video – Art και οι φωτογραφίες είναι της  Έφης Παναγοπούλου και ο σχεδιασμός φωτισμού είναι του Γιάννη Αποστολόπουλου. Αφηγήσεις Χάρης Κότσιφας και Χρύσα Ρώμα. Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Χάρης Κότσιφας.

Σήμερα λοιπόν 8 Αυγούστου και ώρα 21:15 για 3η συνεχόμενη χρονιά ανοίγει το Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας  με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας για να το απολαύσουν οι επισκέπτες σε μια μουσική αλλά και συνάμα  ονειρική νύχτα με Πανσέληνο , σε μια οπτικοακουστική παράσταση εμπνευσμένη από το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «η  Ηλεία στο πέρασμα των αιώνων».

Το Terra Olympia, είναι ένα ορχηστρικό έργο που  ξεκινάει από το Μύθο, την ιστορία και επεκτείνεται  σε όλη την περιοχή στα ιστορικά μνημεία. Η Αρχαία Ήλιδα, η Αρχαία Ολυμπία, το Κάστρο Χλεμούτσι και άλλες μοναδικές ομορφιές του νομού μας παρουσιάζονται  μουσικά και ο θεατής έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει με την φαντασία του στις μουσικές εικόνες που παρουσιάζει ο συνθέτης .Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το έργο αυτό  θα κυκλοφορήσει και σε CD και θα παρουσιασθεί ολοκληρωμένο και τον χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όλη η επικαιρότητα