Γεύσεις

Τέσσερα μυστικά για συγκλονιστική σπιτική σάλτσα

Συνήθη λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Ακούστε το άρθρο

Στην πιο βασική της μορφή, η σάλτσα ντομάτας είναι απλώς ψιλοκομμένες ντομάτες, κρεμμύδια και τα αρωματικά της αρεσκείας σας. Η παρασκευή της είναι πιο εύκολη από ό,τι φαντάζεστε και για να φτιάξετε μια υπέροχη σάλτσα ντομάτας είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε προϊόντα ντομάτας εξαιρετικής ποιότητας.

Το μόνο που χρειάζεστε, λοιπόν, είναι οι καλύτερες ντομάτες που μπορείτε να βρείτε και άφθονο χρόνο για να αφήσετε το μείγμα να φουσκώνει όλη μέρα. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές από το Bon Appetit για να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

Διαλέξτε τις σωστές ντομάτες

Δεν είναι όλες οι ντομάτες ίδιες -στην πραγματικότητα, υπάρχουν πλέον τόσες πολλές ποικιλίες που είναι δύσκολο να ξέρετε ποιες είναι οι καλύτερες για την παρασκευή σάλτσας. Αν έχετε επιλογή, επιλέξτε ντομάτες «ψωμομένες» που δεν είναι πολύ ζουμερές, όπως η ντομάτα Ρόμα. Προτιμήστε, μάλιστα, άψογους, κόκκινους, ώριμους καρπούς που έχουν ωριμάσει στο αμπέλι και είναι ιδιαίτερα αρωματικοί.

Σιγομαγειρέψτε

Για μια γλυκιά, φυσικά πηχτή σάλτσα θα πρέπει να τη μαγειρέψετε χαμηλά και αργά για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Αυτή η διαδικασία αφήνει τις γεύσεις να συγχωνευτούν μεταξύ τους και θα εξασφαλίσει ότι η υπερβολική υγρασία θα μαγειρευτεί.

Στο σωστό τηγάνι

Επιλέξτε ένα χάλκινο τηγάνι ή μια κατσαρόλα με μεγάλο στόμιο και βαρύ πάτο για να μαγειρέψετε τη σάλτσα σας. Αυτά θα δώσουν στις ντομάτες αρκετό χώρο για να απελευθερώσουν την υγρασία τους καθώς μαγειρεύονται και αρχίζουν να διασπώνται.

Δοκιμάστε

Για να ελέγξετε αν η σάλτσα είναι έτοιμη, βάλτε μια κουταλιά σε ένα πιάτο και δείτε πόσα υγρά βγαίνουν από τον πολτό. Αν είναι μόνο λίγα, τότε η σάλτσα σας είναι έτοιμη.

Κοσκινίστε

Περάστε τον πολτό ντομάτας από χοντρό κόσκινο, ώστε να αφαιρέσετε τα μεγαλύτερα κομμάτια φλούδας αλλά και τα ολόκληρα μπαχαρικά που χρησιμοποιήσατε.

Αποθηκεύστε με ασφάλεια

Αποθηκεύστε τις έτοιμες σάλτσες σας σε κατάλληλα αποστειρωμένα βάζα και μπουκάλια. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η σάλτσα θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και θα σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε τη γεύση των ώριμων ντοματών του καλοκαιριού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα