Ηλεία

Τέσσερα νέα οχήματα στη Ζαχάρω μέσω «Φιλόδημου»

Ακούστε το άρθρο

Τον στόλο των οχημάτων του ενισχύει μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» ο δήμος Ζαχάρως, καθώς αναμένεται να αποκτήσει δύο εκσκαφείς και δύο φορτηγά, ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προ ημερών.

Το δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση με 160.000 ευρώ και ενέκρινε την προμήθεια οχημάτων πενταετίας, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού με συνολικό προϋπολογισμό 229.400 ευρώ, με την κάλυψη του επιπλέον ποσού των 69.400 ευρώ από ίδιους πόρους.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Νίκος Φάμελος, ανέφερε στην εισήγησή του ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ενδυνάμωση των τεχνικών υποδομών και κατ’ ακολουθία των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων.

«Επιδίωξή μας είναι να ενισχύσουμε τις τεχνικές μας υποδομές και να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ισχυρό στόλο οχημάτων, για να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες του δήμου και των δημοτών, τόσο στις πόλεις της Ζαχάρως και της Νέας Φιγαλείας, όσο και στις απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες. Μέσω του προγράμματος ο δήμος μας θα αποκτήσει τέσσερα νέα οχήματα, δύο εσκαφείς και δύο φορτηγά, τα οποία θα κατανεμηθούν ισομερώς σε Ζαχάρως και Νέα Φιγαλεία», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Φάμελος, προσθέτονας ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης η αναβάθμιση στις παιδικές χαρές και στις σχολικές υποδομές του δήμου μέσα από τον «Φιλόδημο».

Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας τονίστηκε ότι ψηφίζει θετικά με την προϋπόθεση ότι τα μηχανήματα θα είναι καινούργια, ενώ και από την ελάσσονα μειοψηφία προτάθηκε η αγορά μηχανημάτων καινούριων και σύμφωνα με την αρχική εισήγηση της υπηρεσίας του δήμου.

Όλη η επικαιρότητα