Ηλεία

Ηλεία: Τέσσερις φωτιές κινητοποίησαν την Πυροσβεστική

Ακούστε το άρθρο

Παρότι διανύουμε το Γενάρη μήνα και οι καιρικές συνθήκες εμφανίζονται ιδιαίτερα «τσουχτερές» και απρόβλεπτες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, παρ’ όλα αυτά οι πύρινες εστίες δε φαίνεται να γνωρίζουν από εποχές και συνεχίζουν να «ταλαιπωρούν» τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού, οι οποίες χθες κλήθηκαν σε τέσσερα περιστατικά και τα αντιμετώπισαν με μεγάλη επιτυχία δείχνοντας πως βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση.

Λίγες ώρες μετά την ανατολή του ηλίου και πιο συγκεκριμένα στις 09:32, έγινε η πρώτη κλήση στην Πυροσβεστική για φωτιά στην περιοχή της Φασκομηλιάς. Άμεση ήταν η επέμβαση της υπηρεσίας, στέλνοντας συνολικά δέκα άνδρες με πέντε οχήματα, εκ των οποίων τα τρία από Κρέστενα και τα δυο από τον Πύργο. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση τους, η πύρινη εστία πρόλαβε να κάψει μόνο 10τ.μ. δασικής έκτασης, με την πλήρη κατάσβεσή της να ολοκληρώνεται στις 10:32.

Πρόλαβαν στα Διάσελλα

Σχεδόν ταυτόχρονη ήταν η εμφάνιση και δεύτερου μετώπου αυτή τη φορά στην περιοχή των Διασέλλων, το οποίο ξεκίνησε στις 09:49 και έληξε οριστικά στις 16:50. Όντας μεγαλύτερο και πιο σοβαρό μέτωπο σε σχέση με αυτό στην περιοχή της Φασκομηλιάς, έσπευσαν στο σημείο συνολικά δώδεκα άνδρες με έξι οχήματα. Εξ αυτών, τα τρία ήταν από την Κρέστενα, τα δυο από τον Πύργο και το ένα από την Αρχαία Ολυμπία. Αποτέλεσμα του μετώπου αυτού ήταν να καεί ολοσχερώς ενάμιση στρέμμα δασικής έκτασης. Και στα δυο αυτά πρώτα μέτωπα το παρών έδωσε ο διοικητής των Π.Υ. Ηλείας Δημήτρης Αντωνάκης.

Μεσημεριανή κατάσβεση

Ωστόσο, ούτε το μεσημέρι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες έμειναν σε «ησυχία». Νέο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή της Καλίδονας στις 16:40, με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρέστενας να δείχνει σε απόλυτη ετοιμότητα και να στέλνει 2 οχήματα με 4 άνδρες που κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στις 17:31. Μόλις 50τ.μ. υπολειμμάτων καλλιεργειών ήταν αυτά που έγιναν στάχτη.

Το σοβαρότερο μέτωπο στη Σίμιζα

Το σοβαρότερο μέτωπο της ημέρας ξέσπασε στην περιοχή Σίμιζα του δήμου Πηνειού, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο. Με τη φωτιά να ξεσπά σε δασική έκταση (πουρνάρια) λίγο έξω από την τοπική κοινότητα Σίμιζας, οι δυνάμεις που έφθασαν στο σημείο ήταν ισχυρές με 13 οχήματα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της. Αυτή τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, έχοντας όμως κάνει στάχτη 50 στρέμματα.

Όλη η επικαιρότητα