Κόσμος

Τέσσερις πυροσβέστες χτυπήθηκαν από το ρεύμα σε Ice Bucket Challenge

b2711a7270767305da44467568f705cf.jpg
Ακούστε το άρθρο

Απρόοπτη κατάληξη είχε η προσπάθεια μιας ομάδας φοιτητών από το πανεπιστήμιο του Κλάμπερσβιλ στο Κεντάκι να πάρουν ομαδικά μέρος στο IceBucketChallenge για τη στήριξη του ιδρύματος για την αντιμετώπιση της νόσου ALS. 

Τέσσερις πυροσβέστες που κλήθηκαν να βοηθήσουν για να ρίξουν νερό από ψηλά στην ομάδα των φοιτητών, τραυματίστηκαν όταν ο γερανός στον οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από το ρεύμα.

Ένας εξ αυτών, ο 41χρονος Τόνυ Γκράιντερ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, η κατάσταση του δεύτερου, του 22χρονου Σάιμον Κουίν, είναι σταθερή ενώ εξιτήριο πήραν οι άλλοι δύο, ο 37χρονος Στιβ Μαρς και ο 28χρονος Άλεξ Τζόνσον. 

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα δεν έχουν ακόμα διευκρινίστει κάθως πιστεύεται ότι το όχημα δεν ακούμπησε στα ηλεκτροφόρα καλώδια αλλά πλησίασε πολύ κοντά.

Σύμφωνα με τεχνικούς με τους οποίους μίλησε ο διοικητής της πυροσβεστικής στην περιοχή «αν βρεθεί κανείς σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από τα καλώδια τότε η ενέργεια που περικλείει τα καλώδια υψηλής τάσης “εκτοξεύεται” στο άλλο αντικείμενο, που αυτή τη φορά ήταν το καλάθι στο οποίο βρίσκονταν οι πυροσβέστες».


WBTV 3 News, Weather, Sports, and Traffic for Charlotte, NC

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα