WEB tv Ανακοινώσεις Patrisnews Ηλεία

Τετ Α τετ: «Όλοι μαζί προχωράμε για την Ηλεία» το κοινό μήνυμα Λυμπέρη – Αντωνακόπουλου (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο
  • Έδωσαν χέρι συνεργασίας ο ένας στον άλλο για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις

  • Ουσιαστικό θεσμικό μέτωπο μέσα από το συμβούλιο των αιρετών

  • Εξέφρασαν την ενότητα και μια διαχρονική πορεία που πρέπει να συνεχιστεί αγωνιστικά

Ήταν από τις ιστορικές στιγμές που καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο, αυτές που έρχονται να υπογραμμίσουν τον ουσιαστικό ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο που, όταν βασίζεται σε δημοκρατικές αρχές, φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα, ακόμη και όταν οι συγκυρίες φαντάζουν δύσκολες ή άκαμπτες.

Το κοινό μήνυμα των δημάρχων Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου και Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη «όλοι μαζί προχωράμε για την Ηλεία…» στην έκτακτη εκπομπή της ΟΡΤ «Τετ Α Τετ» αποτέλεσε τον επίλογο της αντιπαράθεσης που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα, έδωσε τέλος στον κατακερματισμό δυνάμεων, αφού η ενότητα  είναι όσο ποτέ αναγκαίο να ενισχύουν η μία την άλλη. Οι δύο αιρετοί δεσμεύθηκαν να κάνουν στην άκρη τα ασήμαντα που τις περισσότερες φορές αποπροσανατολίζουν από τον στόχο και να προτάξουν τα σημαντικά που είναι πολλά και απαιτητικά.

Όπως αποδείχθηκε, τα σοβαρά προβλήματα και οι μεγάλες προκλήσεις για την Ηλεία έχουν τέτοια δυναμική που οδηγούν στην συμπόρευση και την ένωση δυνάμεων, καθώς οποιαδήποτε αντίθετη θεώρηση θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας ατέρμονης περιπέτειας για τον τόπο και τους πολίτες.

Ο δρόμος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα και η διαχείριση των απορριμμάτων του νομού μέσα από την λειτουργία του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά, θέματα για τα οποία το τελευταίο διάστημα οι δύο αυτοδιοικητικοί  διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου που αναπτύχθηκε. Οι δύο αιρετοί, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της εφ. “¨Πατρίς” Γιώργου Γουβιά και Παναγίωτη Πεντάζου, κατέληξαν σε συνεννόηση και σύμπνοια, η οποία επισφραγίστηκε με μια θερμή χειραψία στο κλείσιμο της εκπομπής και με την δέσμευση να είναι μαζί και από κοινού με τους υπόλοιπους δημάρχους και φορείς του τόπου και να μπαίνουν πάντα στην πρώτη γραμμή των κοινών αγώνων και διεκδικήσεων.

Όλα όσα μας ενώνουν  βρέθηκαν στον προσκήνιο του τηλεοπτικού αέρα , ενώ εκείνα που πιθανόν θα μπορούσαν να μας χωρίσουν αποτελούν πλέον παρελθόν, όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο κ. Λυμπέρης όσο και ο κ. Αντωνακόπουλος.

Άλλωστε και οι δύο αυτοδιοικητικοί, με την πολύ μεγάλη εμπειρία στα κοινά και την πολιτική, αναγνώρισαν τις καλές προθέσεις εκατέρωθεν, οι οποίες στο εξής θα βρουν κοινό τόπο και τρόπο έκφρασης.

Η βραδιά της Τετάρτης ήταν μια βραδιά αισιοδοξίας και ελπίδας ότι σε αυτόν τον τόπο, που πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι χρόνια τώρα διεκδικούμε τα αυτονόητα χωρίς να τα πετυχαίνουμε, οι θετικές εξελίξεις μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή παρακαταθήκη, με τους εκπροσώπους του λαού να ενώνουν δυνάμεις και να βρίσκουν συγκλίνουσες οδούς ακόμη και μέσα από αρχικές, διαφορετικές προσεγγίσεις.

Για την τηλεόραση της ΟΡΤ, το ζητούμενο της βραδιάς ήταν η αντικειμενική αλήθεια, αλλά κυρίαρχα η ζωογόνος προϋπόθεση της ενωμενης φωνης και δράσης , θέτοντας όπως πάντα πάνω από όλα το καλό και την ανάπτυξη της Ηλείας και  τους πολίτες σε θέση πρωταγωνιστή. Τους πολίτες ,  που επιθυμούν τα βέλτιστα αποτελέσματα για τον τόπο και θεωρούν λογική και γενναία  υποχρέωση όλων μας να προτάξουμε όσα μας ενώνουν.

Μέσα από την εξέλιξη της εκπομπής, που συντόνισε η δημοσιογράφος της ΟΡΤ Πέλυ Μπεβούδα, η συναντίληψη που ήταν το ζητούμενο, διαμορφώθηκε δομημένη πάνω σε μια  ισχυρή βάση,  που δεν είναι άλλη από το επιτακτικό της ανάγκης ο τόπος να βγει από το τέλμα της υποβάθμισης και να αναπτυχθεί, με ενισχυμένα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Δείτε την εκπομπή:

Όλη η επικαιρότητα