Πολιτική

Τετ α τετ Σαμαρά-Τζαβάρα-Αρβανιτόπουλου στο Μαξίμου: Συνάντηση με θετικά μηνύματα για τα ΤΕΙ της Ηλείας…

Ακούστε το άρθρο

Η νέα εβδομάδα που έρχεται θεωρείται κρίσιμη για τις εξελίξεις με την τύχη των ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα. Μπορεί ακόμα να μην έχει πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση στο υπουργείο ωστόσο χθες παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παρουσίασε τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου του και πώς αυτές προχωρούν. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο σχέδιο «Αθηνά» που πιθανότατα ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα, το ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που επίσης θα δοθεί στην τελική του μορφή τις επόμενες ημέρες και το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Σχετικά με την «Αθηνά», όπως δήλωσε χθες και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας στη δημόσια τηλεόραση, Aθ. Κυριαζής, όλα είναι ανοικτά. Ειδικά για τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα οποία σχεδιάστηκαν οι πιο πολυπληθείς μετακινήσεις φοιτητών φαίνεται ότι τα δεδομένα αυτά αντιστρέφονται και οι μετακινήσεις τμημάτων θα είναι τελικά πολύ λιγότερες. Σε ότι αφορά τα τμήματα της Ηλείας οι εξελίξεις φαίνεται να οδεύουν σε θετικά μονοπάτια ωστόσο μέχρι την τελική διόρθωση του σχεδίου όλοι θα πρέπει να είναι ενωμένοι.

Για το ωράριο των εκπαιδευτικών ο κ. Κυριαζής μίλησε για αύξηση μίας ή δυο ωρών την επόμενη χρονιά, ενώ για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ πιθανολόγησε ότι αυτό δεν θα ισχύσει καθώς το υπουργείο θέλει πρώτα να μελετήσει πώς θα λειτουργήσει στην πράξη ο σχεδιασμός της «Αθηνάς». Τέλος, για τις στρατιωτικές σχολές, για τις οποίες το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο της κυβέρνησης προβλέπει «κόψιμο» 4 εκατ. ευρώ ετησίως από την περικοπή των εισακτέων, δεν αποκλείστηκε τελικά η λύση της δημιουργίας ειδικού πεδίου που να απευθύνεται μόνο σε αυτές. Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθανάσιος Κυριαζής και η γραμματέας για θέματα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όλη η επικαιρότητα