Αρκαδία Μεσσηνία

Τετραπλό χτύπημα σε καλλιεργητές χασίς σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τέσσερις φυτείες κάνναβης σε Μεσσηνία και Αρκαδία εντόπισαν τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές των δύο νομών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τριπόλεως και της ΟΠΚΕ Αρκαδίας εντόπισαν σε δασική περιοχή του δήμου Μεγαλόπολης φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν συνολικά 307 δενδρύλλια, έως 40 εκατοστά περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Την ίδια μέρα αλλά και την επόμενη, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν δύο φυτείες σε αγροτοδασικές περιοχές των δήμων Πύλου-Νέστορος και Δυτικής Μάνης. Στη μία καλλιεργούνταν 36 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και ένα μέτρο, και στην άλλη καλλιεργούνταν 1.665 δενδρύλλια κάνναβης, επίσης ύψους ένα μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Και στους δύο χώρους των φυτειών βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Το τέταρτο «χτύπημα» καταγράφηκε προχθές το μεσημέρι σε χωριό του δήμου Τριφυλίας, όπου εντοπίστηκε μία ακόμα φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Εκεί εντοπίστηκαν να καλλιεργούνται σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο 18 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,5- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, τη φυτεία την καλλιεργούσε ένας 71χρονος Έλληνας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Όλη η επικαιρότητα