Ηλεία

Θ. Γιαννακούλιας: «Θέλουν βοσκοτόπι το αεροδρόμιο Επιταλίου»

Την ανάγκη προστασίας του αεροδρομίου Επιταλίου από αυθαιρεσίες επισήμανε με δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Αερολέσχης Επιταλίου, Θεόδωρος Γιαννακούλιας, με αφορμή βίαιο περιστατικό με κτηνοτρόφο το περασμένο Σάββατο στον χώρο, το οποίο οδήγησε σε κατάθεση μήνυσης!

Ο κ. Γιαννακούλιας τόνισε ότι μέσα στον Απρίλιο θα έρθει στην Ηλεία κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να προωθήσει τις διαδικασίες της αδειοδότησής του, για αυτό και είναι απαραίτητο να γίνουν σημαντικές εργασίες που θα βελτιώσουν την εικόνα του, ειδάλλως θα χαθεί η ευκαιρία.

Μήνυση για ξυλοδαρμό εις βάρος κτηνοτρόφου υπέβαλε ο πρόεδος της ΑεροΛέσχης Πύργου, Θεόδ. Γιαννακούλιας

«Από πέρυσι έχουμε ξεκινήσει εργασίες στο πλαίσιο του Let’s Do it Greece για να το βελτιώσουμε και να προχωρήσουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την αναβάθμισή του ώστε να μετατρέψουμε το αεροδρόμιο στην Τρίτη τουριστική πύλη της Ηλείας. Το διαμάντι του Επιταλίου κάποιοι θέλουν βοσκοτόπι και απειλούν αερομοντελιστές κατ’ επανάληψη», τόνισε ο κ. Γιαννακούλιας.

Όπως καταγγέλλει, το περασμένο Σάββατο ένας κτηνοτρόφος τον εξύβρισε χυδαία και τον χτύπησε με γκλίτσα, τραυματίζοντάς τον στο χέρι και αναγκάζοντάς τον να διακομιστεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

«Επειδή το έχει ξανακάνει κάναμε υπομονή και δεν δώσαμε αρχικά σημασία. Πήγα να φωνάξω την αστυνομία και εκείνος σήκωσε την γκλίτσα και προσπάθησε να με χτυπήσει στο κεφάλι αλλά φώναξε ο κ. Σπηλιόπουλος, ο ταμίας της Αερολέσχης, με συνέπεια η γκλίτσα να με τραυματίσει στο χέρι, ενώ μου έσπασε και το τηλέφωνο», τόνισε και πρόσθεσε ότι από την αυθαίρετη δράση του είναι βρώμικο το αεροδρόμιο και αποθαρρύνονται οι αερομοντελιστές.

Ο κ. Γιαννακούλιας ζήτησε να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να μη χαθεί η ευκαιρία αξιοποίησης του αεροδρομίου Επιταλίου.

«Είναι ανάγκη να βελτιώσουμε άμεσα τις εγκαταστάσεις και να πάρουμε την πολυπόθητη αδειοδότηση. Σε συνεργασία με την ΠΕ Ηλείας, θέλουμε να κάνουμε το αεροδρόμιο πύλη τουριστών και να φιλοξενήσουμε σχολές. Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία επειδή συγκεκριμένο πρόσωπο αυθαιρετει», σχολίασε.

Όλη η επικαιρότητα