Αγροτικά Πολιτική

Θ. Σκυλακάκης: «4,7 εκ. ευρώ στους παραγωγούς σταφίδας»

Με την κίνηση αυτή το υπουργείο δίνει ουσιαστικά την έγκρισή του για τη χορήγηση του παραπάνω ποσού στους δικαιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να αναμένουν την έκδοση απόφασης με την οποία θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο στήριξης.
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) 4,7 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού ενέκριναν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το εν λόγω ποσό θα δοθεί σε συνολικά 5.909 παραγωγούς που βρίσκονται στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και καλλιεργούν 85.823 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα 4,7 εκατ. ευρώ αναλογούν σε ενίσχυση 54,7 ευρώ ανά στρέμμα.

Η διαδικασία προβλέπει την υποβολή σχετικών δηλώσεων μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με τον κ. Σκυλακάκη είχε χθες επικοινωνία ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος μάλιστα επεσήμανε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών εξαιτίας της δύσκολης θέσης των αγροτών μας.

Την απόφαση αυτή της κυβέρνησης κοινοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς μετά από επικοινωνία που είχε με τον υπουργό, κατά την οποία έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως στο σχετικό αίτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση του προϊόντος. Βέβαια οι παραγωγοί παραμένουν δύσπιστοί αφού αν δεν δουν τα χρήματα να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους, δεν είναι σε θέση να πιστέψουν την οποιαδήποτε υπόσχεση αφού μέχρι σήμερα αρκετά από τα συμφωνηθέντα έχουν παραμείνει ανεκπλήρωτα.

Όλη η επικαιρότητα