Πολιτική

Θ. Βλαγκούλης: «Γιατί για τους αγρότες είναι μονόδρομος το «ΝΑΙ» στην Ευρώπη»

vlagoulis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σέ χθεσινή του δήλωση στο κανάλι Ο Ρ Τ ο πολιτευτής και Α. Γραμματέας Αγροτικού της  Ν. Δ τόνισε μεταξύ άλλων τα παρακάτω αναφερόμενος ειδικότερα στους ΑΓΡΟΤΕΣ -ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ.

Το μέλλον της  Ελλάδας βρίσκεται στην ΕΥΡΩΠΗ  καί στο ΕΥΡΩ και οι αγρότες μας το ξέρουν πολύ καλύτερα από όλους .

Και αυτό Γιατί:

  Από  την ένταξη της Ελλάδας στην Ε Ε οι αγρότες μας έχουν λάβει πάνω από 200 δις Ευρώ στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής .

  Η Χώρα μας είναι η πλέον ευνοημένη χώρα από πλευράς αγροτικών ενισχύσεων .

  Σήμερα οι Αγρότες μας λαμβάνουν πάνω από 2 Δις Ευρώ τόν χρόνο .Μόνο γιά τήν επόμενη 6ετία (2015-2020) οι Έλληνες Αγρότες θά λάβουν περισσότερα από 20 Δις Ευρώ (14 δις ευρώ οι άμεσες ενισχύσεις καί 6 δις ευρώ από τό ΠΑΑ)

    Ακόμη οι Νέοι ΑΓΡΟΤΕΣ γνωρίζουν ότι την προηγούμενη χρονιά έχουν λάβει από προγράμματα Νέων Αγροτών 190 εκατομμύρια Ευρώ και 

    Μόνο μέσα  στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι αγρότες μας μπορούν να διακινούν ελεύθερα τά προϊόντα τους, ενώ σε περίπτωση που η χώρα μας βρεθεί εκτός ΕΥΡΩ τα προϊόντα θα διακινούνται με τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις των τρίτων και Αφρικανικών χωρών.

     Μόνο μέσα στην Ε Ε τα αγροτικά μας είναι ανταγωνιστικά και μόνο η Ε Ε μπορεί νά περιορίσει την ισχύ των μονοπωλίων και των διεθνών καρτέλ.

    Μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την διαρκή  παρουσία μας στό συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας μπορούμε να επιτυγχάνουμε ευνοϊκές αποφάσεις για τους ΑΓΡΟΤΕΣ μας.

   Μόνο μέσα στην Ε Ε εξασφαλίζονται οι αγροτικές αποζημιώσεις στους αγρότες μας πουπλήττονται από τίς φυσικές καταστροφές.

Τα  μέτρα κατά των Αγροτών που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος Υπουργός δεν είναι προτάσεις των εταίρων στην  Ε Ε  αλλά προτάσεις του ιδίου του κ. Τσίπρα πρόσβασης την Τρόικα .

Και για τους παραπάνω λόγους  ΚΑΙ  ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ  έχουν να επιλέξουν τον ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

  TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ν ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ  ΛΕΜΕ

   ΝΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 ΝΑΙ  ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Όλη η επικαιρότητα