Ηλεία

Θα δείξουμε ευαισθησία για τα προβλήματα των ΑμεΑ – Συνάντηση Λιατσή με εκπροσώπους συλλόγων

Τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή επισκέφθηκαν χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Νοτίων Ιονίων Νήσων Ανδρέας Λίβανος, το μέλος της Ομοσπονδίας Αντώνης Χαροκόπος, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων της Π.Ε. Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου (και αντιπρόεδρος της ΠΟΜαμΕΑ), ο πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος, ο αντιπρόεδρος-γεν. Γραμμ. και ο ταμίας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος και Γιάννης Πετρόπουλος αντίστοιχα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Δημήτρης Μεσσαλάς, ο γεν. Γραμματέας του Δήμου Χάρης Αντύπας και η διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Αντωνία Παπανικολάου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Λιατσής έκανε την παρακάτω δήλωση: «Συζητήσαμε θέματα που μπορούν να ξεκινήσουν στη πόλη και το δήμο γενικότερα. Η ενημέρωση ήταν πάρα πολύ καλή και ήταν αμφίδρομη. Και εμείς τους ακούσαμε και αυτοί εμάς. Έγινε πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση που ο καθένας για λογαριασμό του διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις όσον αφορά το αποτέλεσμα διότι από την πλευρά του δήμου θέλουμε να πούμε εκείνα που μπορούμε να κάνουμε και από την πλευρά της Ομοσπονδίας εκείνα που θα έπρεπε να έχουμε κάνει για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Καταθέτω τον σεβασμό και την αγάπη μου και την ειδική σχέση που έχω με τα άτομα με ειδικές ανάγκες που περιλαμβάνονται όλα στο γεγονός ότι υπάρχει απόλυτη, δικαιολογημένη, κατανόηση. Ελπίζω συνεργάτες μου να δείξουν την ευαισθησία που πρέπει και σε αυτά που συμφωνούμε να τα κάνουν πράξη και να εξυπηρετήσουμε κι αυτά που χρειάζονται διερεύνηση. Η πόρτα δημαρχείου είναι διάπλατα ανοιχτή κι αν ένα αμαξίδιο δεν χωρά να περάσει θα βγάλουμε την πόρτα… αυτή είναι η ευαισθησία που μας διακρίνει. Ελπίζω να ξανασυναντηθούμε σύντομα και να πούμε ότι από την πλευρά μας έχουμε κάνει πράγματα».

Από την πλευρά του ο κ. Λίβανος σχολίασε πώς: «Ήταν εποικοδομητική η πρώτη μας συνάντηση με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Θεωρούμε ότι υπάρχει θέληση να λυθούν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους στο δήμο Πύργου. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή για τα θέματα που συζητήσαμε προκείμενου να δοθούν λύσεις».

Όλη η επικαιρότητα