Ηλεία

«Θα επανέλθει η ασυδοσία στις μεγάλες πόλεις» – Τι δηλώνουν για τις αλλαγές της κυβέρνησης οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Αντίθετοι με τις αλλαγές στην διαδικασία έκδοσης των διπλωμάτων οδήγησης είναι οι υπεύθυνοι των Σχολών Οδήγησης στον Πύργο, αφού θεωρούν ως πισωγύρισμα το νέο νόμο, δηλώνοντας ότι όχι μόνο δεν θα συμβάλει την αναβάθμιση των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος, αλλά στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας θα επαναφέρει την ασυδοσία και την μίζα!

Θωρούν δε πως ο νόμος που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και δεν πρέπει να υπάρξει ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης.
Ειδικότερα με το νέο νομοσχέδιο, επανέρχεται το παλιό καθεστώς εξέτασης και συστήνεται Επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, «προκειμένου να συνταχθεί ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και θα περιορίσει το φαινόμενο της διαφθοράς, όπου υπάρχει. Το έργο της Επιτροπής θα είναι εξάμηνο και μπορεί να παραταθεί για 3 ακόμη μήνες, εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κρίθηκε σκόπιμο να κατατεθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις από τις δυσκολίες εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας στην έκδοση αδειών οδήγησης.

«Κόλαση» στη Βουλή

Σκληρή και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για το δίπλωμα οδήγησης, που φέρνει μεγάλες αλλαγές.

Η ένταση από την πλευρά της αντιπολίτευσης ξεκίνησε με την έναρξη της συνεδρίασης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όταν τέθηκε το θέμα της κατεπείγουσας διαδικασίας για το νομοσχέδιο που αφορά στο δίπλωμα οδήγησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο για το δίπλωμα οδήγησης στην πραγματικότητα είναι ένα πολυνομοσχέδιο, που έχει θέματα και άλλων υπουργείων με ύποπτες και ρουσφετολογικές διατάξεις καθώς και με «ουρές» από τα άλλα νομοσχέδια που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το προηγούμενο διάστημα, όπως αυτό του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.

Ο εισηγητής της ΝΔ Ευστράτιος Σιμόπουλος απάντησε στην αντιπολίτευση ότι τον κατεπείγοντος χαρακτήρα για το νομοσχέδιο που αφορά στο δίπλωμα οδήγησης τον δίνει η κοινωνία. Οι εκατό χιλιάδες που δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης και μερικοί από τους οποίους είναι και επαγγελματίες που έχουν βρει δουλειά και δεν μπορούν να προσληφθούν γιατί δεν έχουν διπλώματα και δεν μπορούν να μιλούν οι άνθρωποι που έφεραν τον προηγούμενο ανεφάρμοστο νόμο…

Θανάσης Κουφωλιάς

«Η μόνη πληροφόρηση που έχουμε σαν κλάδος είναι τι ακριβώς θα αλλάξει και σε ποιο βαθμό. Εμείς δουλεύουμε με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο. Τουλάχιστον η μισή Ελλάδα αφού η μισή κάθεται για διάφορα τεχνική προβλήματα. Με το νόμο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ο μαθητής εξετάζεται πλέον δυο φορές κάτι που δεν υπήρχε πριν. Η πρώτη του εξέταση είναι να μπει μόνος του στο όχημα χωρίς τον εξεταστή και τον εκπαιδευτή, και αν περάσει θα συνεχίσει στο δεύτερο μέρος της εξέτασης όπου θα μπει ο δάσκαλος και ένας εξεταστής. Επίσης ο νόμος επέβαλε έξτρα ασφάλιση λόγω του ότι ο μαθητής είναι μόνος του στην πρώτη εξέταση. Απομένει τώρα να δούμε αν η νέα κυβέρνηση θα κάνει στην άκρη αυτά που υπάρχουν ήδη, ή θα τα κρατήσει».

Δημήτρης Γιαννικόπουλος

«Ο νέος νόμος είναι στον λάθος δρόμο. Επανερχόμαστε πάλι στο παλιό σύστημα με τον τρόπο που γνωρίζουν ολοι, όχι τόσο εδώ, διότι τα πράγματα είναι σε πολύ καλή κατάσταση όσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου υπάρχουν αθέμιτοι παράγοντες τους οποιους βοηθά το παλιό σύστημα. Το νομοσχέδιο το παλιό ήταν εξαιρετικό. Κωλυσιεργούμε, βαλτώνουμε, και αντί για μπροστά πάμε πίσω».

Παναγιώτης Χρυσάφης

«Αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση είτε καλώς είτε κακώς εμείς το αποδεχτήκαμε. Έχουμε κάνει πολλές παραστάσεις δεν έχουν γίνει ατυχήματα, οι μαθητές ανταπεξέρχονται πολύ καλά και σαφώς αυτό το σύστημα είναι καλύτερο. Τώρα γιατί αλλάζει η νέα κυβέρνηση το σύστημα δεν το ξέρω. Δεν είναι όμως στην σωστή κατεύθυνση. Γυρνάμε πίσω στο παρελθόν, που δεν ήταν και ότι καλύτερο ειδικά στις μεγάλες πόλεις».

Όλη η επικαιρότητα