Ηλεία

«Θα μας βρείτε απέναντι σας…» – Ανακοίνωση για το προσφυγκό από το συμβούλιο της ΤΚ Επιταλίου

Με μια καυστική τοποθέτηση απέναντι στην Κυβέρνηση το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Επιταλίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της δημιουργίας κλειστού Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από την Κυβέρνηση περιμέναμε – και περιμένουμε – στήριξη, μέτρα και αποφάσεις για την ανάπτυξη της ευλογημένης περιοχής μας… Έχουμε αεροδρόμιο, έχουμε θάλασσα, έχουμε καρπερή γη, είμαστε δίπλα στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Αντί αυτών μας επιλέγει για να “φιλοξενήσουμε” – άγνωστο για πόσο – μερικές χιλιάδες ανθρώπων από διάφορες χώρες σε έναν χώρο εντελώς ακατάλληλο και σε μια περιοχή που κατοικείται, καλλιεργείται και υποδέχεται εκατοντάδες επισκεπτών στην παραλία της τα καλοκαίρια.
Που είναι η διαβούλευση, κύριοι; Που είναι ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες; Που είναι τα ανταποδοτικά οφέλη; Που είναι οι δεσμεύσεις για το 1% του πληθυσμού;
Μη βιαστούν κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν ρατσιστές. Στην λαϊκή συνέλευση εκθέσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας για το συγκεκριμένο θέμα. Με εσάς, κύριοι της Κυβέρνησης έχουμε το πρόβλημα. Όχι με τους πρόσφυγες.
Είστε ανοργάνωτοι, απροετοίμαστοι και αφερέγγυοι απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας. Και πετάτε το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες. Βλέπουμε τι γίνεται εδώ και χρόνια στα νησιά μας. Τα έχετε αφήσει έρμαια και τα έχετε καταδικάσει στην ανομία, την εγκατάλειψη και τον μαρασμό.
Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε το ίδιο και στην περιοχή μας.
Θα μας βρείτε απέναντι!…».

Το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Επιταλίου

Όλη η επικαιρότητα