Πολιτική

«Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς

13405_ph1.jpg

Τη δήλωση ότι η σκληρή διαπραγμάτευση συνεχίζεται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της συνάντησης με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Κοιτάζω μόνο μπροστά ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, περιλαμβανομένων των κυβερνητικών εταίρων.

«Γνωρίζω πολύ καλά τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα. Επί 3 μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας. Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Έχουμε ήδη–και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται» επισήμανε και κατέληξε:

«Το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της. Απ\’ αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω. Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι. Κοιτάζω μόνο μπροστά ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε».

Κατόπιν της σύσκεψης με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη ο Αντώνης Σαμαράς παρέμεινε στο γραφείο του στη Βουλή, όπου είχε συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ που κλήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση του πρωθυπουργού έλεγαν τα εξής: «Εμείς αντιλαμβανόμαστε πως με τη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει πως θα κάνει μέσα στις επόμενες ώρες όλα όσα ανέλαβε να κάνει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε αύριο να μπορεί να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, θα γίνεται δεκτό ως αξιόπιστο διεθνώς και θα δίνει ασφάλεια και προοπτική στους Έλληνες».

Ο ΣΥΝ σχολίασε ότι «η επίκληση του πρωθυπουργού για ενότητα δεν έχει αποδέκτη τον ελληνικό λαό. Ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν υπήρξε ποτέ, αφού ήδη από την επομένη των εκλογών ο κ. Σαμαράς έχει διαβεβαιώσει την τρόικα για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου. Αυτός που θα τολμήσει και θα νικήσει, είναι ο λαός».

Όπως μετέδωσε το Mega, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από τη Βουλή, όπου η έγινε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά συνεχίζονται, ώστε να βελτιωθούν οι όροι, η τρόικα έχει κάνει κάποια βήματα πίσω. Το πακέτο ουσιαστικά έχει κλείσει, πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν έχει άλλη δυνατότητα από το να φέρει στη Βουλή, όπου ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

www.in.gr

Όλη η επικαιρότητα